Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi uygulama okulu oldu

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin fen ve sosyal bilimler programı uygulayan okullar arasında yer aldığını açıkladı.

  • 661
Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi uygulama okulu oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pişkin, makamında düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde fen ve sosyal bilimler programı uygulayacak 25 okuldan biri olarak belirlediğini hatırlattı.

Kastamonu genelinde iki okulun bu kapsamında yer aldığını belirten Pişkin, açıklamasında şunlara değindi:

"Bu okullardan birisi olan Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2018/2019 eğitim-öğretim yılından itibaren fen ve sosyal bilimler programı uygulayacak. Okulumuzda temel İslam bilimleri derslerinin yanı sıra, fen ve sosyal bilimler derslerinin de okutulacağı bir müfredat uygulanacak. Bu durum, okulumuzun eğitim kalitesi ve öğrenci profilinin daha nitelikli olmasına imkan tanıyacak. Bu uygulama, Anadolu İmam Hatip Liselerinde okuyan ve fen bilimleri ile sosyal bilimlere ilgi duyan öğrencilerin kabiliyetlerinin bu yönde gelişmesine olumlu yönde katkı sağlayacaktır."

Basın toplantısına, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci ve Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gülşen Çivici katıldı.