'Trafik ve otopark sorunu kalmayacak'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Kastamonu'da trafik ve otopark sorunu kalmayacak.' dedi.

  • 1148
'Trafik ve otopark sorunu kalmayacak'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Ziyaretlerinde detaylı bir şekilde anlatan Babaş, ulaşım ve trafik sorununa ilişkin projeleri hakkında açıklama yaptı.

“Kastamonu’da trafik ve otopark sorununu bitireceğiz”

Babaş, "Kastamonu’yu her yönü ile modern bir kent yapacağız. Ciddi bir büyüme hedefimiz var. Başlatacağımız kalkınma hamlesi ile istihdamı ve gelir düzeyini arttırırken göçü durduracağız. Bir yandan ekonomiyi ayağa kaldıracak yatırımlara öncülük ederken diğer yandan şehrimizi modern bir kent haline dönüştüreceğiz. Bu süreçte en önemli meselelerin başında, ulaşım, altyapı ve üstyapı geliyor. Projelerimizi hazırlamadan önce profesyonel bir çalışma yaparak, hemşehrilerimize sizce öncelikli çözülmesi gereken sorun ne diye sorduk.

Yaptığımız anket sonucu elde ettiğimiz istatistiğe göre, şehrimizin en önemli sorunu yüzde 39,2 ile trafik ve otopark sorunudur. 350 bin nüfusa ulaşma hedefimizin önündeki en büyük engellerden biri olarak karşımıza çıkan bu sorunu kademeli olarak bitireceğiz.

Planımız doğrultusunda ilk 100 gün içerisinde trafiği öncelikle yüzde 30 azaltacağız. Ardından 2 yıl içerisinde bu oranı yüzde 65 oranına çıkaracağız. Daha sonra Ulaşım Master Planımız vesilesiyle 4 yıl içerisinde Kastamonu’da bir trafik ve otopark sorunu bırakmayacağız. Tecrübeli ekibimizle, mühendislerimizle şehrimizde ulaşım problemini ortadan kaldıracağız.

•    Kuzeykent’e ve şehir merkezine 3 bin araçlık otopark yapacağız.

•    Doğu-Batı Bulvarını yapacağız.

•    Battı-Çıktı, Katlı Kavşak ve Üst Geçitler yapacağız.

•    Toplu taşımayı konforlu ve yüksek kapasiteli hale getireceğiz. Mobil uygulama ile otobüs takip sistemi kuracağız.

•    Bisiklet Yolları ve Bisiklet İstasyonları kuracağız.

•    Hastane ve üniversiteye ring hizmetleri kuracağız.

•    Otobüs güzergâhlarımızı mutlaka yeniden belirleyeceğiz.

•    Şehir içi cadde ve sokak yollarının bakım ve onarımını yapacağız.

•    Su şebekesi alt yapısını elden geçirip asbest boruları değiştireceğiz.

•    Yenilenebilir enerji sistemleri kuracağız.

•    Havaalanı ulaşımını kolaylaştıracağız.

•    Muhtarlık binalarını ve taksi duraklarını kent mimarisine uygun bir hale getireceğiz.

•    Halkımızın doğanın tadını çıkartacağı parklar ve mesire alanları yapacağız." dedi.

"Doğa ile mücadelede ederseniz mutlaka kaybeden siz olursunuz"

Babaş, "İklim dostu dirençli bir kent önceliğimiz. Yaşadığımız sel felaketleri 6 Şubat depremi bir kez daha gösterdi ki şehirlerimizi iklim dostu ve dirençli şehirler olarak inşa etmek durumundayız! Doğa ile mücadelede ederseniz mutlaka kaybeden siz olursunuz. Mücadele etmek yerine, uyumlanmayı seçerseniz hem insanı hem de doğayı korursunuz. Dolayısıyla bütün çalışmalarımızı bu bakış açısı ile yapacağız. Yeni konutların kesinlikle depreme dayanıklı, yönetmeliğe uygun yapılmasını sağlarken, mevcut konutların da güçlendirme ya da dönüşüm çalışmalarının hızla yapılmasını sağlayacağız. Hava kirliliğinden erozyona, temiz su kaynaklarının korunmasından sıfır atığa çevreye duyarlı olacağız. Genç afet gönüllüleri kuracağız, farkındalık eğitimleri vereceğiz. Belediyemizin arama kurtarma ekibini güçlendireceğiz.

Tarihi dokunun restorasyonu sonrası eski Kastamonu turizmin kalbi olurken, Yeni Kastamonu ışıl ışıl caddeleri sokakları, kültür sanat merkezleriyle modern bir kent olacak. Kastamonu’muzu geçmişle bugünün, yeşille mavinin muhteşem uyumuna eşlik eden dört mevsim canlı, refah içinde huzurlu, mutlu, neşeli bir şehir yapmak için çok çalışacağız.

Biz sadece şehri yönetmeye değil yepyeni bir kent inşa etmeye geliyoruz. Bütün potansiyelini harekete geçirip hep birlikte geleceğe umutla bakan güçlü bir Kastamonu için çalışacağız.

Meselelere bütüncül bakıyor çözüm odaklı çalışıyoruz. Biz çözüm üretmeye geliyoruz. Gücümüz, inancımız, azmimiz var. En önemlisi milletimizin güveni ve desteği var. Kastamonu’yu büyük bir aşkla seviyoruz. Tutkuyla, inançla yılmadan yorulmadan çalışmaya üretmeye geliyoruz." diye konuştu.