Tüm İlçeye Kuran Öğretmek İçin Çalışıyor

Hanönü ilçesinde bir imam, tek başına tüm ilçe halkına kuran okumasını öğretmek için seferber oldu. 

  • 816
Tüm İlçeye Kuran Öğretmek İçin Çalışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçenin Yukarıçakırçay köyündeki camide imam olarak görevli olan Bahattin Eroğlu, köyde bulunan herkese Kuran okumasını öğrettikten sonra ilçedeki esnaf ve emeklileride Kuran öğrenmesi için seferber oldu.

Çalışmaları hakkında bilgi veren imam Bahattin Eroğlu, köyde yaşayan çok az sayıda köylünün kış aylarında ilçe merkezine taşınması yüzünden ilçe müftülüğünce merkez camisinde geçici görev yaptığını, köyde yaşayanlara Kuran okumasını, dini bilgileri ve namaz surelerini öğrettiğini söyledi.

İlçede görev yaptığı 2 yıl boyunca fırsat buldukça esnafları ziyaret ettiğini söyleyen Eroğlu, "Emeklilerle konuştum ve kendilerine Kuran öğretmek istediğimi söyledim. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda müsait olduklarında Kuran okumalarını sağladım. İlçedeki herkese ulaşmayı hedefliyorum. Şu ana kadar 60 kişiye Kuran okumasını, 40 kişiye ise Elif Ba Cüzüne başlattım" dedi.

İlçe Müftüsü Osman Sağlam ise yaptığı açıklamada, Yukarı Çakırçay köyü imamı Bahattin Eroğlu’nun şimdiye kadar hiç bir din görevlisinin başaramadığı azmi gösterdiğini dile getirdi. Başarısından dolayı Eroğlu'nu plaket ile ödüllendirdiklerini söyleyen Sağlam, "Eroğlu’nun Yukarıçakırçay köyü imamı olmasına rağmen ilçede de herkese ulaşarak Kuran öğretmeye kalkması ve şimdiye kadar 60 kişiye Kuran, 40 kişiye ise Kuran’a başlangıcı konusunda büyük bir başarı gösterdi. Bahattin Eroğlu’nun Tekirdağ Hayrabolu ilçesine ataması, Hanönü ilçesi için büyük bir kayıp oldu. Kendisine üstün başarılar diliyorum" diye konuştu.