Türk binicilik tarihinde bir ilk!

Türkiye binicilik tarihinde bir ilk yaşandı. Görme engelli sporcu Mehmet Büyük, uluslararası binicilik lisansı aldı.

  • 2785
Türk binicilik tarihinde bir ilk!

Daday Kaymakamlığı Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezinde binicilik eğitimi alan Dadaylı görme engelli sporcu Mehmet Büyük, uluslararası binicilik lisansı aldı.

Daday Kaymakamlığı Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi Müdürü Ahmet Şirin, Türk binicilik tarihinde bir ilkin gerçekleştiğini belirterek, "Merkezimizde binicilik eğitimi alan Dadaylı görme engelli öğrencimiz Mehmet Büyük, Belçika'da uluslararası binicilik lisansı aldı. Destekleri için Binicilik Federasyonumuza teşekkür ederiz. Artık Mehmet'i tesisimizde olimpiyatlara hazırlayacağız." diye konuştu.

Görme engelli sporcu Mehmet Büyük, "Binicilik aşkı engel tanımaz diye bu yola başladım. Binicilik benim için ayrı bir aşk ayrı bir sevda. At benim için ayrı bir sevda. Türkiye'de bir ilk olacağız inşallah. Ayrı bir mutluyum, ayrı bir gururluyum. Ülkemi, bayrağımı yurt dışında, olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum. Türkiye Binicilik Federasyonuna da destekleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah madalyalarla bunu taçlandıracağız. Yeter ki bize inanın, yeter ki bize güvenin." dedi.