'Türk dünyasının 'Aksakallılara' çok ihtiyacı var'

Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, Türk dünyasının Aksakallıları Birliği gibi kurumlara çok ihtiyacı olduğunu ifade etti.

  • 1670
'Türk dünyasının 'Aksakallılara' çok ihtiyacı var'

Başkan Mutlu; "Bu tür yapıların oluşturulması Azerbaycan'da ve diğer Türk Cumhuriyetlerinde bir zaruri haline gelmiştir. Türk tarihinde 'aksakal' kavramının derin felsefi ve ideolojik temelleri vardır. Türk gençlerinin sağlıklı enerjisi ve büyüklerin hikmetli nasihatleri Türk Birliğini daha da ileriye taşıyacaktır. Bu tür yapıların işleyişi Türk dünyasının birliğine hizmet etmektedir. Türk dünyasının, Türk Aksakallıları Birliği gibi kuruluşlara büyük ihtiyacı var. İnşallah diğer Türk Cumhuriyetleri’nde de Aksakallılar Birliği gibi kurumlar kısa zamanda oluşur ve Türk Cumhuriyetleri’nin birliğine ve dirliğine hizmet ederler. Bugün Türk dünyasında bunun sağlıklı bir şekilde organize edilmesi ve geliştirilmesi bir zaruri haline gelmiştir. Birliğimiz dünyaya karşı değildir. Çünkü Türk'ün felsefesi insanlığa ve insani değerlere hizmet düşüncesine dayanmaktadır. Tarih bunu kanıtlamıştır.” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in birlikteliğinin diğer Türk Cumhuriyetleri’ne de örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Mutlu, Türklerin her zamankinden çok daha fazla birlikteliğe ihtiyaç olduğunu da belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Türk Cumhuriyetleri, her alanda, sanatta, sporda, ekonomide, tarımda ve teknolojide iş birliği yapmak zorunda. Türk devletlerinin buna ivedilikle ihtiyacı var. Türk Aksakallıları Birliği, bu konuda önemli işlere imza atıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”