Türk Hukuk Enstitüsü'nden sert tepki!

Türk Hukuk Enstitüsü Kastamonu İl Başkanı Av. Metehan Hamzaoğlu, terör örgütü elebaşı, bebek katili ve diğer teröristler için yapılan özgürlük çağrısına tepki gösterdi.

  • 1756
Türk Hukuk Enstitüsü'nden sert tepki!

Türk Hukuk Enstitüsü Kastamonu İl Başkanlığı, bir grup avukat ve baro temsilcisi tarafından yapılan terör örgütü elebaşı ve diğer teröristler için yapılan özgürlük çağrısına sert tepki gösterdi.

Türk Hukuk Enstitüsü Kastamonu İl Başkanı Av. Metehan Hamzaoğlu, "Baroları terör örgütünün arka bahçesi haline getirmeye çalışanlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Hamzaoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde bir grup sözde avukat ve baro temsilcisi tarafından terör örgütü elebaşı, bebek katili ve diğer teröristler için özgürlük çağrısı yapılmıştır.

Yıllardır baroları kendi çiftlikleri haline getirenlerin, ideolojik saplantılarla baroculuğu derebeylik sistemine çevirenlerin, bölücü örgütün sözcüsü gibi hareket edenlerin durumları, ayrıcalıkları sorgulanmalı ve bu durum nihai olarak sonlandırılmalıdır.

Basın açıklaması adı altında milli ve manevi değerlerimize dil uzatanlara ilişkin hukuki süreçler derhal başlatılmalı, çığırtkanlıklarını yaptıkları odaklara da meşru zeminlerde gereken mesaj verilmelidir.

Hiçbir hadsizin, Türk milletinin manevi değerlerini, milli emanetlerini sorgulamasına, tartışmaların içine çekmesine de müsaade edilmeyecektir. Sorgulamaya ve çekmeye çalışanlar ise tarihimiz ve aziz milletimiz nezdinde bedelini mutlaka ödeyeceklerdir.

Türk Hukuk Enstitüsü milli hukuk sistemimize darbe vurmaya, baroları terör örgütünün arka bahçesi haline getirmeye çalışanlara karşı sonuna kadar mücadele etmeyi asli görevi bilmekte olup sürecin takipçisi olacaktır."