Türk Ocağı ile TAİB ortak projeler yapacak

Azerbaycan merkezli Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) ve Azerbaycan Türk Ocağı, birlikte gerçekleştirilecek ortak projeler için kolları sıvadı.

  • 7403
Türk Ocağı ile TAİB ortak projeler yapacak

Azerbaycan Türk Ocağı Başkanı, Şark Gazetesi’nin yöneticisi Akif Aşirli ve ocak temsilcileri, Türk Aksakallılar Birliği TAİB Teşkilat Kurulu üyeleriyle bir araya geldiler.

Türk Ocağı ve TAİB heyetleri, Türk dili konuşan ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişimi, Türk toplumunu güçlendirmek için yapılan çalışmalar ve bölgede yeni gelişmeler ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıda katılımcılara Ocak temsilcileri, Azerbaycan’daki ve Türkiye’deki faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

TÜRK DÜNYASINDA FAALİYETLER ARTIRILACAK

Türk dilli konuşan ülkeler arasındaki entegrasyonu hızlandırmak için alınması gereken tedbirlere ilişkin görüşler dile getirildi.

Türk Aksakallar Birliği ile ortak projelerin uygulanması ve genel olarak aynı amaca giden yolda imkanların seferber edilmesinin her durumda etkili sonuçlar doğuracağı görüşünde birleşildi.

TAİB temsilcileri de sırasıyla organizasyonun faaliyet programı, planlanan projeler hakkında misafirleri bilgilendirdi ve ortak eylem planının oluşturulmasına ilişkin açıklamayı memnuniyetle karşıladı.

Toplantıya katılan her iki kurumun yetkilileri, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk toplumunu sağlam temeller üzerinde geliştirme hedefinin önemine işaret ederek, Azerbaycan ve Türkiye başta olmak üzere tüm Türk Dünyası ile ilgili çalışmaların artırılması yönünde fikir birliğine varıldı.