Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü, Kastamonu'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

  • 962
Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğünce tören düzenlendi.

Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Teşkilatın 179. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, "Köklü tarihinden aldığı güç ve mazisine sığdırdığı başarılarla hizmet eden Türk Polis Teşkilatımız, temel hak ve özgürlüklere saygılı hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla 179 yıldır devam etmenin haklı gurunu yaşamaktadır." dedi.

"Teşkilatımızın her bir mensubuna teşekkür ediyorum"

Ay, "Kadim şehir Kastamonu'muzda genel asayiş, terör, uyuşturucu ile mücadele ve trafik güvenliğinin sağlanması noktasında aldığı önlemlerle daha huzurlu daha güvenli bir gelecek için çalışan teşkilatımızın her bir mensubuna gösterdikleri üstün gayret, fedakarlık ve özveri için şükranlarımı sunarken yeni hedeflere birlikte yürümeyi temenni ediyorum. Mesai gözetmeksizin görevimizi icra esnasında üzerimizden destek ve himayelerini eksik etmeyen Sayın Valimize, bizlerle iş birliği içerisinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütleri ile bilinçli toplum olma idealine hizmet eden tüm medya mensuplarına ve mesai arkadaşlarıma şükranlanımı sunuyorum.

Bu duygular ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan ve bayrak için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükran ile anarken, hala görev başında olan teşkilat mensuplarımıza aileleri ile birlikte sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum." diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

"Başarıları aziz milletimizi gururlandırıyor"

Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve beraberindeki heyet, Kastamonu Valisi Meftun Dallı'yı makamında ziyaret etti.

Vali Dallı, "Her alandaki başarıları ile aziz milletimizi gururlandıran Polis Teşkilatımızın 179. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza sağlık, afiyet ve üstün başarılar dilerken, görevleri başında şehit düşen polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum." dedi.

Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Program kapsamında İl Müdürü Kayhan Ay ve teşkilat mensupları Şehitlik Anıtı'nı ziyaret etti.

Nasrullah Kadı Camisi'nde aziz şehitlerin ruhuna ithafen Kuran-ı Kerim tilaveti ile Mevlid-i Şerif okundu.

Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında