Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü

Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezince oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu sahnede yoğun ilgi gördü. Dinleyicileri eskilere götürdü.

  • 4178
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü

Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezince "Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliği" programı kapsamında Türk Sanat Müziği Korosu, Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda konser verdi.

Sunuculuğunu Fatma Bölükbaş'ın yaptığı farklı meslek sahibi 52 kişinin bulunduğu koro, orkestra şefi Sait Demir'in öncülüğünde Türk sanat müziğinden çeşitli parçaları koro ve solo şeklinde seslendirdi.

Salonu hıncahınç dolduran vatandaşlar zaman zaman parçalara eşlik ederek alkış tuttu.

Türk Sanat Müziği Korosundan Dilek Özdemir, çok güzel bir konsere imza attıklarını belirterek, "Bir yıl boyunca tüm meslek gruplarından olan arkadaşlarımızla beraber bir araya geldik. Amatör, profesyonel tüm arkadaşlarımız çok güzel bir konsere imza attı. Bir aile olmanın göstergesiydi aslında bu konserimiz. Birçok arkadaşımız özveri ile çalıştı. Türk sanat müziğinin güzel eserlerini seslendirdik. Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezimizin bize sunmuş olduğu bu fırsat için, özellikle müdürümüz Tevfik Bey ve diğer çalışan tüm arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Koro ekibinden Hakan Delge, Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi olarak çok güzel bir konser verdiklerini ve Kastamonu halkının kulaklarının pasının silindiğini belirterek, "Açılan kursları çeşitli meslek gruplarından arkadaşlarımız bir araya gelerek oluşturdu. Özveri, alın teri ve çaba ile emeklerinin karşılığını aldıklarını, Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Tevfik Bey'in de bize destekleri sayesinde güzel bir konser verdiğimizi düşünüyorum. Konser için mesai saatleri dışında geldik çalıştık. Yaklaşık 4-5 aylık bir sürecin getirdiği bir gece. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha nice konserlerin devamını diliyorum." dedi.

Koro ekibinden Sebahattin Güner, Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezinde koronun kurulması için görev aldığını belirterek, "Müdürümüz Tevfik Bey bu işlerde öncü oldu. Bizleri hiç yalnız bırakmadı. Her çalışmamızda yanımızdaydı. Ekip arkadaşlarımızla güzel bir kaynaşma oldu. Toplum içinde bu tür etkinliklerin çok faydalı ve yararlı olduğunu düşünüyorum. Sanat camiasında oluşan dostluklar başka hiçbir yerde oluşmuyor. Gençleri sanata yönlendirme açısından buralar bir aşama oluyor. Acemilikleri çıkıyor. Gittikçe ustalaşmaya başlanıyor. Konserimizi seyircilerimiz beğenmişlerdir inşallah. Konsere katılan başta Vali Bey olmak üzere müdürlerimize, seyircilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Konsere misafir olarak katılan Erhan Güneysu, Manisa Alaşehir ilçesinden geldiğini belirterek, "Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezinin düzenlemiş olduğu Sait Demir'in koro şefi olarak sanatını icra ettiği bugünde misafir olarak bulundum. Sait Hocama çok teşekkür ediyorum. Genç yeteneklerin değer katması, Kastamonu gibi güzel bir şehrimizde sanatın sevenlerle buluşması bizim için büyük bir kazanımdı. Büyük bir şanstı. Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezine de teşekkür ediyoruz. Yarınlara daha umutla daha güzel bakacağız. Sanat her zaman olması gereken, bizleri bir araya getiren büyük bir ışık. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

Koro ekibinden Mustafa Samet Demir, "Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezinde ben ve arkadaşlarım çalışarak ortaya bir şeyler çıkardık. İnsanları eğlendirmeye çalıştık. İnsanlarda sevindi eğlendiler. Güzel bir gün geçti bugün. En başta abim şefimiz Sait Demir olmak üzere, Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ve müdür yardımcılarına emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Değerli misafirlerimize de izlediklerinden dolayı çok teşekkür ederiz." dedi.

Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi kurumu olarak 1-7 Haziran tarihleri arasında 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliği' kapsamında Türk Sanat Müziği korosu olarak konser verdiklerini belirten Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tevfik Demirci, "Konserimiz ev hanımından, üniversite öğrencilerinden, serbest meslek, lise öğrencileri, kamu kurum ve kuruluşlarından çalışan ve özel sektörden oluşan geniş bir kitleye sahip. Konserimiz 52 kişiden oluşdu. Bu arkadaşlarımızdan 40 tanesi solist ve korist, 12 tanesi de sazendedir. Programımıza katılan Sayın Valimiz Avni Çakır'a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cengiz Bahçacıoğlu'na ve şube müdürlerimize, il protokolünden katılan tüm değerli kurum amirlerimize ve sevgili halkımıza çok teşekkür ediyorum. Halkımızın göstermiş olduğu bu güzel duygu ve temennilerinden dolayı tüm katılımcılarımıza ve dinleyicilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Nostalji yaşattılar (Koronun ilk sahnesi)

Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü
Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü
Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü
Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü
Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü
Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü
Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü
Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü
Türk Sanat Müziği Korosu eskilere götürdü