TÜRKAV'da bayrak değişimi

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nda (TÜRKAV) Kamil Çonkor dönemi.

  • 5046
TÜRKAV'da bayrak değişimi

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Kastamonu Şubesi’nde yapılan törenle Başkan Hamdi Özden görevi Kamil Çonkor’a devretti.

Devir Teslim törenine TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz ve genel merkez yöneticileri, MHP il Başkanı Emin Çınar ve yönetimi, MHP merkez ilçe başkanı Ayhan Özmen ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, Kastamonu Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Yiğit ve yönetimi, MHP il Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Kamu-Sen Şube Başkanı Nedim Afacan ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, Türk Ocağı Başkanı M. Serhat Yılmaz, Kutlu Bilgi Derneği Başkanı Ahmet Emiralioğlu, Atabeygazi Mehteran Derneği Başkanı Metin Ekici, Şeyh Şabanı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çifçi, TÜRKAV Üyeleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program Halife Sultan Camii İmam Hatibi Kamil Gezer tarafından okunan Kur’an tilavetiyle devam etti.

Daha sonra TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Hamdi Özden, yaptığı veda konuşmasında; “3 yıllık başkanlık döneminde rahmetli Başbuğumuzun emaneti olan TÜRKAV başkanlığını devraldığımız andan itibaren bayrağı yere düşürmeden, lekelemeden hizmet etmeye çalıştık. ‘Vefa Ülkücü bir erdemdir’ düsturundan hareketle elest bezminde Rabbimize verdiğimiz sözümüzün arkasında durmaya çalıştık. Dini değerlerimizi, milli değerlerimizi ve vatana sadakati parola kabul ederek hareket etmeye gayret ettik. Köklerine sahip çıkamayan milletler göklere çıkamazlar diyerek gelenekten geleceğe köprü kurmaya ve geleceğin büyük Türkiye’sinin hayallerini kurduk. Yaptığımız faaliyetlerde emeği geçen yönetim kurulu üyelerine ve bizleri her daim destekleyen TÜRKAV genel başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Hamdi Özden’e başkanlığı süresince yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, “Kastamonu TÜRKAV bizim diğer şubelerimize örnek olarak gösterdiğimiz ve çalışmalarından memnun olduğumuz bir şube. Bu sebeple tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizler göreve geldiğimizden beri tebessüm, çılgınlık, vefa, sadakat, liyakat ve cesaret ülkücü bir erdemdir diyerek bu değerleri ön plana çıkarttık. Gerek Türk dünyasının gerek İslam aleminin gerekse insanlık âleminin umudu ülkücü hareketin fikir sistemidir. Türk İslam Medeniyetinin yeniden dünyaya önder olması için yeterli birikimimiz mevcuttur. Bu düşüncelerle yeni görev alan arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi.

TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı seçilen Kamil Çonkor’a görevlendirme belgesi ve görevini devreden Hamdi Özden’e de teşekkür plaketi takdim etti. Hamdi Özden de TÜRKAV Genel Başkanına Mustafa Özeflanili tarafından hazırlanan Besmele tablosu sundu.

Teşekkür konuşması yapan TÜRKAV Kastamonu Şubesi yeni Başkanı Kamil Çonkor; “Asaletini binlerce yıllık tarihinden, gücünü şehitlerinden, fikrini Başbuğundan alan, sadakati yalnız Allah’a, milletine ve devletine olan yiğit ülküdaşlarım! Memurların ocağına, asaletin kucağına, sadakatin otağına hoş geldiniz, şeref verdiniz! Böyle özel bir günde bizleri bir araya getiren Rabbime hamd, Efendimize (sav) selam olsun.

Dava kutluysa uğrunda çekilen çile de kutsaldır dedik daha çocuk yaşta bu davaya gönül verdik. Bu davanın mensupları Tabutlukları, Mamakları, C-5’leri Yusufiye bildi ve bu uğurda gülerek giydiği kefenlerle uçmağa vardı.

Biz de onların ardından her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatanı emperyalistlere, hainlere, bölücülere, iş birlikçilerine teslim etmeyeceğiz, başaracağız diye yeminler ederek söz verdik. Milliyetçi Türkiye ve Turan sohbetleriyle Turan hayalleriyle gecelerimizi sabah ettik.

Bizim neslin en büyük imtihanı ise bizden görünen, okulda, iş yerinde, sokakta caddede, her yerde karşımıza çıkan fetöcülerle oldu. Yıllarca milletimizi uyarmaya, uyandırmaya çalıştık ancak milletimiz gerçekleri 15 Temmuz musibeti ile görebildi ve bugünlere geldik.

Şimdi, önümüzde 2023 gerçeği var. 15 temmuzun rövanşını almak isteyen bütün hainler aynı safta toplanmış bekliyor. Diğer tarafta ise Türk milletinin gelecek 100 yılını inşa etmek için gece gündüz çalışan vatanseverler. Bu anlamda 2023; hak ile batılın, küfür ile imanın savaşı olacaktır. Bu noktada dün, bugün, yarın ve hatta kıyamete kadar bizim tarafımız da duruşumuz da nettir, bellidir.

İşte böyle kritik bir süreçte bana layık görülen Vakıf Başkanlığı görevi için hepinize teşekkür ederim. Yükümün ne kadar ağır, sorumluluğumun ne kadar büyük olduğunun farkındayım. Ama kutlu davamız ve teşkilatımız bana güç veriyor. İşte sayın genel başkanım, Devletin asil evlatlarının yol başçısı Kıymetli Ebubekir başkanım buraya kadar teşrif ettiler. Onların Türkiye’yi karış karış dolaşması, azim ve gayretleri bize cesaret veriyor, aşkımızı, şevkimizi, enerjimizi artırıyor; kararlılığımızı pekiştiriyor. Allah kendilerinden razı olsun.

Burada büyük bir teşekkürü de Hamdi başkanım hak ediyor. Türlü sıkıntıları arasında omuzladığı bu ulvi görevi hakkıyla yerine getirdiği için, elimizin kolumuzun bağlandığı salgın sürecini sosyal medya ve tv programları gibi alternatif programlarla fırsata çevirdiği için, vakfımızın gülen yüzü olduğu için ve yaptığı bütün hizmetleri için kendisine gönülden teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Hamdi başkanımın şahsında şu an aramızda bulunan bulunmayan bütün önceki dönem başkanlarımıza da davamız adına yaptıkları hizmetlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor, hayırlı uzun ömürler diliyorum. Rabbim hepsinden razı olsun.

Cennet mekân Başbuğumuz diyor ki: Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Davamızın geleceği birliktedir. Birlik beraberlik içinde olmaktır.

Bu düsturdan hareketle, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da TÜRKAV olarak milliyetçi ülkücü teşkilatlarımızla birlik beraberlik içinde milletimizin dertleriyle dertlenip gece gündüz çalışacağız. Şikâyet etmeye değil çözüm üretmeye daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bu sebeple her zaman istişare, az laf, çok iş yapmaya niyet ediyoruz.

TÜRKAV olarak Kastamonu’muzun ihtiyacı olan sosyal kültürel milli manevi programlarımıza yenilerini katarak devam edeceğiz. Kamu kurumlarında çalışan, ülkücülüğünden taviz vermemiş dava arkadaşlarımızı aramıza katarak üye sayımızı artıracağız.

Fikir ve önerilerinize her zaman açık olacağız. Teşkilatımızın siz değerli üyelerini her zaman kutlu ocağımıza, samimi yuvamıza memleket kokulu sohbetler eşliğinde çay içmeye bekleriz.

Sözlerime son verirken şahsım ve yönetim kurulum adına kutlu bayrağı devraldığımız bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan ve bugünü gerçekten özel kılan sayın genel başkanım başta olmak üzere, genel merkez yöneticilerime, tüm teşkilat başkanlarıma ve şu salonu dolduran siz gönül dostlarıma, ülküdaşlarıma, dava arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Birliğimiz, dirliğimiz daim; vatanımız, milletimiz ve devletimiz kaim olsun. Var olsun teşkilat, var olsun ülkücü hareket, var olsun Devletin asil evlatları, Ne Mutlu Türküm diyene.” dedi.

Program yapılan ikramlarla sona erdi.

kamil çonkor

TÜRKAV Başkanı seçilen Kamil Çonkor kimdir?

1980 Kastamonu doğumludur. İlkokulu köyünde, hafızlık eğitimini Kastamonu Merkez Kur'an Kursu'nda, ortaokul ve lise eğitimini Kastamonu Merkez İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 2003 yılında mezun oldu. Şırnak/Cizre'de başladığı öğretmenlik mesleğine sırasıyla Kastamonu/Daday, Kastamonu/Taşköprü'de devam etti. 2014 yılından bu tarafa Kastamonu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nde (Eski adı Kuzeykent Anadolu Lisesi) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Meslek hayatı boyunca farklı zamanlarda idarecilik görevi de üstlenmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.