'Türkiye'de artık darbe dönemleri kapanmıştır'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik '15 Temmuz Destanının en önemli mesajı, Türkiye'de artık darbe dönemlerinin kapanmış olduğudur' dedi.

  • 1460
'Türkiye'de artık darbe dönemleri kapanmıştır'

Milletvekili Çelik; "15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı aziz milletimiz, tarifi mümkün olmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve çağrısına ses veren milletimizin inancı ve cesareti ile gösterdiği direniş, devletine bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Mensuplarımızın kahramanlığı sayesinde hain kalkışma engellenmiş, dünyaya örnek teşkil eden çok büyük bir demokrasi zaferine imza atılmıştır.

TBMM’yi bombalayan, Sayın Cumhurbaşkanımıza süikast girişiminde bulunan hainler, milletin silahlarını millete karşı kullanarak masum vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir.

Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin istikrarlı yükselişini, küresel adaletsizliklere karşı mazlumdan yana ortaya koyduğu açık tavrı hazmedemeyenler, TSK içine sızan hain FETÖ ihanet şebekesi eliyle giriştikleri darbe ve işgal girişiminde milletin reaksiyon göstermeyeceğini, önceki darbelerde olduğu gibi tepkisiz kalacağını düşünmüşler, fakat tam aksi olmuş, darbeciler ve destekçileri sükutu hayale uğramışlardır.

Hainler ve destekçileri Türkiye’deki demokrasi bilincindeki gelişimi okuyamamışlar, Türkiye’yi önceki darbe dönemlerindeki Türkiye zannetmişlerdir. 15 Temmuz Destanının en önemli mesajı, Türkiye'de artık darbe dönemlerinin kapanmış olduğudur.

Bugün yapılan hainliğin hesabı hukuk içerisinde sorulmakta, FETÖ-PDY ile mücadeleye etkin bir şekilde devam edilmektedir. Bundan sonra yapacağımız şey, bir yandan milli iradenin tek söz sahibi olduğu demokrasimizi yükseltirken, öte yandan 15 Temmuz'u unutturmamak, öncesinde ve 15 Temmuz’da yaşananları, çıkarttığımız dersleri, demokrasi şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmaktır.

15 Temmuz Destanının 5. yıl dönümünde devletimizin bekası, milletimizin geleceği için canını feda eden tüm şehitlerimize Cenabı-Hak’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, aziz milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum."