Türkiye şehit aileleri Azerbaycan'da

Azerbaycan ve Türk şehit aileleri temsilcilerinin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

  • 1814
Türkiye şehit aileleri Azerbaycan'da

Azerbaycan Milli Kahraman Yuri Kovalyov'un adını taşıyan 229 numaralı ortaokulda Azerbaycan ve Türk şehit aileleri temsilcilerinin katılımıyla "Özgürlüğün Zirve Günü" adlı etkinlik düzenlendi.

Missiya Medya Grubu'nun ve Nizami İlçesi 229 saylı ortaokulunun ortaklaşa düzenlediği etkinliğe Türkiye'den şehit ailelerinin temsilcileri, Bakü şehrinin Nizami ilçesi milletvekilleri, şehit anneleri, Azerbaycan'da kurulan Türk Aksakalları Birliği'nin (TAİB) yönetim kurulu üyeleri, medya temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

Misafirler ilk olarak okul bahçesinde Missiya Medya Grubu'nun desteğiyle oluşturulan şehitleri anma töreninin önüne çiçekler bıraktı. Daha sonra okulda faaliyet gösteren dernek üyelerinin el sanatlarından oluşan sergi gezildi.

Etkinlik, Azerbaycan ve Türkiye'nin özgürlüğü uğruna şehit düşen şehitlerin bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşlarının çalınmasıyla başladı.

Etkinliğe katılanları selamlayan okul müdürü Vusala Memmedova, bu tür etkinliklerin gençlere milli ruhu aşılamaya ve onlara vatanseverlik duygusunu aşılamaya hizmet ettiğini söyledi.

Etkinlikte konuşan milletvekilleri, şehit aileleri ve TAİB yönetim kurulu üyeleri, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerine değinerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi kökenlere dayandığını belirterek, Türkiye'nin ülkemize siyasi ve manevi desteğini hatırlattı. Vatanseverlik Savaşı'nın ilk dakikalarından. Konuşmacılar, Azerbaycan ve Türkiye topraklarının bütünlüğü için canlarını feda eden kahramanların hiçbir zaman unutulmayacağını, anılarının her zaman kalbimizde yaşayacağını kaydetti.

Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı edebi ve sanatsal kompozisyonlarla devam etti.

Daha sonra Türkiye'den gelen şehit aileleri onuruna yemek düzenlendi.