Türkiye, Taekwondoda Avrupa Şampiyonu

Romanya'da yapılan 6. Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası sona erdi.

  • 422
Türkiye, Taekwondoda Avrupa Şampiyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen ve 40 ülkeden 290 sporcunun katıldığı Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nın son gününde 4 Türk sporcu tatamiye çıktı. Milli sporcu Nafia Kuş, altın, Mehmet Korucu, bronz madalyanın sahibi oldu. Son gün mücadele eden diğer sporcularımızdan bayanlar +73 kiloda Öznur Başarır çeyrek finalde erkekler +87 kiloda Kaan Kılıç ise ilk turda şampiyonaya veda etti. Türkiye, böylelikle şampiyonayı 3 altın ve 4 bronz madalya ile tamamladı. Bayanlarda 3 altın ve 2 bronz madalya kazanan Türkiye, takım halinde Avrupa şampiyonu olurken, genel sıralamada da ikinci olmayı başardı.

Bakan Çağatay Kılıç, Taekwondo Ümit Milli Takımı’nı Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Romanya'nın Başkenti Bükreş'te düzenlenen 6. Avrupa Ümitler Taekwondo şampiyonasını 3 altın ve 4 bronz madalya ile tamamlayan Taekwondo Ümit Milli Takımımız ve şampiyonada takım halinde Avrupa şampiyonu olan Bayan Milli Takımımız için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Romanya'nın Başkenti Bükreş'te yapılan 6. Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası'nda 3 altın ve 4 bronz madalya kazanan Taekwondo Ümit Milli Takımı’nı kutluyorum. Bayanlarda 3 altın ve 2 bronz madalya kazanan Ümit Milli Takımımızın takım halinde Avrupa şampiyonu olması ve genel sıralamada ikinci sırayı elde etmesi bizleri ayrıca gururlandırdı. Genç kardeşlerimin başarılarının gelecek organizasyonlarda da sürmesini temenni ediyorum”

(KG)