BDP'li Kışanak'tan Başbakan'a: Konuşun artık söyleyin ne varsa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, 'Sayın Başbakan 'konuşursam yer yerinden oynar' diyor.

  • 484
BDP'li Kışanak'tan Başbakan'a: Konuşun artık söyleyin ne varsa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Sayın Başbakan ‘konuşursam yer yerinden oynar’ diyor. Bir zamanlar Mehmet Ağar da bu sözü söyledi. ‘Bir tuğla çeksem bu devlet yıkılır’ demişti. Konuşun artık söyleyin ne varsa." dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Kışanak, partisinin Diyarbakır’da düzenlediği ve olayların çıktığı yürüyüşte konuştu. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşanan çatışmada iki kişinin öldüğü olaya değinen Kışanak, olayın yaşandığı dakikalardan bu yana bir bilgi kirliliği ve kara propaganda ile karşı karşıya olduklarını öne sürdü. Kışanak, "Özelikle iktidar çevreleri adresi belli olmayan her tarafa çekilebilecek bir provokasyon söylemine sarılarak bu cinayetleri gizlemeye çalışıyorlar. 2 sivil insan, işinde gücünde normal sivil hayatın içinde demokratik bir yürüyüşe katılan 2 insan yaşamını yitirdi. Ateş açanlar da polistir. Hükümet, her tarafa çekebileceği yorumlar yerine, derhal o tetiği çeken polisleri yargıya teslim etmelidir. Hükümet eğer provokasyonları önlemek istiyorsa ilk iş bu cinayeti yapanları yargıya teslim etmektir." diye konuştu.

"AKP hükümeti iktidarda olduğu günden beri yaklaşık 150 yurttaşımız gösteri hakkını kullanırken polisin saldırında yaşamını yitirdi." diyen Kışanak, eğer göstericilerin arasında ateş açılmış olsaydı bugün oranın kan gölüne dönmüş olacağını kaydetti. Kışanak, "Eğer bir provokatör aranıyorsa mezarlıkları tahrip edenleri bulacaklar. Bu halkın en kutsal değerleridir. İnsani açıdan vicdani açıdan dini inanç açısında mezarlıklar kutsaldır. Mezarlıklara yapılan saldırı başlı başına bir provokasyondur. 6 aydan beri sürekli mezarlıklara yönelik saldırılar ve tahripler oluyor. Defalarca hükümete söyledik. Mezarlıklar konusu hassastır. İnsanların kendi değerlerine olan saygılarına saldırı yaparsanız bu ülkede hiçbir şeyi artık düzeninde tutamazsızınız. Arkasında da ölümle sonuçlanan her vakayı ve o tetiği çeken polisi JİTEM'i kimse bulup yargıya teslim edeceksiniz. Bu ülkede iş ve işçi bulma kurumunun resmi internet sitesinde JİTEM okulunun adresi vardır. Ama 20 yıldır yargı bu JİTEM'i ortaya çıkaramıyor. Provokatör arıyorsanız işte adresi. Biz bu ülkede barışı kurda kuşa yem etmeyeceğiz. JİTEM'e ve provokatörlere yem etmeyeceğiz. Halkımızın değerlerini sonuna kadar savunacağız. Sayın Başbakan 'konuşursam yer yerinden oynar' diyor. Bir zamanlar Mehmet Ağar da bu sözü söyledi. 'Bir tuğla çeksem bu devlet yıkılır' demişti. konuşun artık söyleyin ne varsa." ifadelerini kullandı.