'Ulaşımla ilgili sorun kalmayacak'

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Aydın, göreve gelir gelmez yapacakları köklü değişikliklerle ulaşım sorununu gündemden çıkaracaklarını vurguladı.

  • 536
'Ulaşımla ilgili sorun kalmayacak'

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Özel Halk Otobüsü işletmecileri ile buluştu.

Kastamonu’da ulaşımla ilgili sıkıntı olduğunu yineleyen Aydın, göreve gelir gelmez yapacakları köklü değişikliklerle ulaşım ile ilgili sorunu Kastamonu’nun gündeminden çıkaracaklarını vurguladı.

Kooperatif Başkanı Mehmet Tiryakioğlu’ndan bilgi alan Aydın, otobüs işletmecileri ile sohbet etti.

Halk otobüsçülerinin sorunlarını dinleyen Aydın, şehirdeki toplu taşıma hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vatandaşların daha konforlu şekilde seyahat etmelerinin sağlanması için yapılması gereken projeler hakkında bilgi verdi.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantıda Yüksel Aydın, kendisine yöneltilen soruları büyük bir içtenlikle cevapladı.

Geçen 5 yıllık süreçte tüm olumsuzluklara rağmen eldeki imkanları kullanarak en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını kaydeden Yüksel Aydın, bundan sonra da aynı anlayış çerçevesinde Kastamonu için çalışmaya gayret göstereceklerini ifade etti.

Toplu taşımada sorunlar yaşandığını kabul ettiklerini kaydeden Aydın, “Sahada en çok toplu taşıma alanında şikayet alıyoruz. Siz işletmeciler olarak memnun musunuz mevcut durumdan? Değilsiniz. Vatandaş memnun mu? Değil. Vatandaşlarımız da bu işi yapan sizler de memnun değilse bu sistemde sıkıntı var demektir. Dolayısıyla oturup kapsamlı bir şekilde konuşmamız gerekiyor. Yeni bir sistemde ortak karar alıp hayata geçirmemiz gerekiyor. Yeni sistemi öyle kuralım ki şoför esnafımız da memnun olsun, vatandaşımız da memnun olsun. Belediye olarak biz de memnun olalım. İnşallah 31 Mart’tan sonra Allah’ın izni sizlerin de desteği ile toplu ulaşım konusuna köklü çözümler getirmek istiyoruz. Ortak karar ile doğru sistem neyse çözümü birlikte bulacağız. Oturup konuşacağız. Ortak paydada buluşmamız, hem sizi hem de hemşerilehrimizi memnun etmemiz gerekiyor. Allah nasip ederse göreve geldiğimizde çok fazla eleştirilen toplu ulaşım konusunda sıkıntıları ortadan kaldırma adına en önemli projelerimizden bir tanesi de ulaşım sorununun çözümü olacaktır.” dedi.

Şehir içi ulaşım konusunda açıklamalarını sürdüren Aydın şöyle konuştu:

“Olukbaşı’ndan Kuzeykent’e neredeyse 1 saatte gidiliyor. Bu uzun bir süre ve düzenlenmesi gerekiyor. Duraklarla ilgili de çalışma yapacağız. Kısa aralıklarla çok fazla durak var. Bunları birleştirmemiz gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman hem zamandan tasarruf sağlamış olacağız hem de trafiği biraz daha rahatlatmış olacağız. Ücret tarifesi ile ilgili adaleti de sağlamamız gerekiyor. Yeni dönemde Allah naip ederse mesafeye göre ücret uygulamasını hayata geçireceğiz. Tüm duraklarımızı akıllı hale getirip vatandaşlarımızın indikleri duraklarda kartlarını okutarak gittikleri mesafe kadar ücret ödemelerini sağlayacağız. Herkes gittiği mesafe kadar ücret ödeyecek. Ayrıca yeni hatlar oluşturacağız ve yeni bir toplu ulaşım filosu kuracağız. Toplu ulaşımı ana arterlerden biraz daha mahallere doğru yaymamız gerekiyor. Büyüyen mahallelerimiz var ve orada yaşayan vatandaşlarımız ulaşım konusunda çok sıkıntı yaşıyor. Alternatif ulaşım rotalarını mutlaka oluşturacağız. Proje ekibimiz ulaşımla ilgili çalışmalarını tamamladı. Yakın zamanda neyi nasıl yapacağımızı açıklayacağız. Dediğimiz gibi ulaşımda kuracağımız yeni sistem herkesi mutlu ve memnun edecek.”