Ülkü Ocakları'ndan Türkiye'de ilk koronavirus konulu zeka oyunu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Kastamonu Ülkü Ocakları'ndan çocuklara "Süper Zeka Oyunu" armağan edilecek.

  • 1127
Ülkü Ocakları'ndan Türkiye'de ilk koronavirus konulu zeka oyunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs ile mücadelede önemli çalışmalar başlatan, online etkinlikleriyle evlerinde kalan vatandaşların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaya çalışan Kastamonu Ülkü Ocakları bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yılını da kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kastamonu Ülkü Ocakları online olarak oynanabilen korona salgınını ve korunma yollarını eğitici ve eğlenceli şekilde anlatımını konu alan zeka oyununu çocuklara armağan edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar; “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilgilenmesi ve virüs salgınından en iyi nasıl korunacaklarını öğrenmeleri aynı zamanda hafıza gelişimlerine destek olmak amacı ile böyle bir oyun tasarladık. Evde kalırken sıkılmamaları adına 23 Nisan’a korona virüsten korunma yollarıyla ilgili eğitici oyunumuzu yetiştirdik. Farklı konuları da ele alacağımız dört serilik oyunumuzun ilki tüm pc, tablet ve telefon platformlarında çalışacak. Türkiye’de salgını konu alan ilk oyun olma özelliği taşıyan oyunumuz Türkçe, İngilizce ve Azerice olmak üzere üç dilde yayınlanacak. Amacımız çocuklarımızın her alanda bilgiyle yetişmeleri ve daima doğruları öğrenmeleri.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 100’üncü yılını büyük bir gururla kutluyorum. Ne Mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Kastamonu Ülkü Ocaklarından yapılan açıklamada http://kastamonuulkuocaklari.org/SuperZeka bağlantısından oyuna ulaşılabileceği belirtildi.