Uluay'dan Baltacı'ya fotoğraf tepkisi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Uluay, Belediye Başkanı Baltacı'nın makam odasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini kaldırmasına tepki gösterdi.

  • 1243
Uluay'dan Baltacı'ya fotoğraf tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçilen Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, makam odasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini kaldırmıştı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin kaldırılmasına tepki göstererek, Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın parti genel başkanının Cumhurbaşkanı olmasına karşıyız demiş olduğunu belirtti.

"CHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı olsaydı fotoğrafı belediyeden inermiydi?"

"İkna olmadık" diyen Milletvekili Halil Uluay, "Zira 2023'te CHP, kendi genel başkanını da Cumhurbaşkanı adayı yapmakla yeni sistemi sahiplenmiştir. 2023'te CHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı olsaydı acaba aynı gerekçeyle yine Devleti temsil eden Cumhurbaşkanının fotoğrafı belediyeden inermiydi? Her Türk vatandaşının itirazı olan Anayasa hükmü olabilir, itiraz ile uymamak farklı şeylerdir. Kanunların ya da Anayasa hükümlerinin değiştirilme yeri TBMM'dir. Değiştirilinceye kadar Anayasa belediye başkanı dahil herkesi bağlar. Kastamonu Türkiye Cumhuriyetinin bir vilayetidir, Cumhurbaşkanı halkın sandık ile seçtiği Recep Tayyip Erdoğan'dır." ifadelerini kullandı.