'Ümit Karan 0 (sıfır)- Uşakspor 1 (bir)'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Ümit Karan 0 (sıfır)- Uşakspor 1 (bir)'

  • 4460
'Ümit Karan 0 (sıfır)- Uşakspor 1 (bir)'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Uşakspor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Uşakspor'a 1-0 mağlup oldu.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Son dönemin en kötü sonucu, en kötü oyunu ve en kötü hocasını bir arada yaşadık!

Bir takım devre arasında eksik yerleri için oyuncu transfer eder ve ilk yarıya göre daha güçlü bir takım oluşturur. Bizimki ise tam tersi olmuş! Devre arasında birçok oyuncu gönderildi, sözüm ona ihtiyaç olan yerlere oyuncu alındı. Hem de seceresi iyi futbolcular diye! Hani santrafor?.. Yan ortalara kafa vuracak bir oyuncu bile yok ve gol bekleyeceğiz!

Cengiz Aygün Başkana yazık oluyor gerçekten. ‘Yazık’ derken emeğinin, zamanının karşılığını alamadığı için diyorum. Kimse şu anda onun yerinde olmayı istemezdi!

Bu gün maçı anlatmaya gerek görmüyorum. Çünkü kayda değer ne bir pozisyonumuz var, ne seyircinin zevk alacağı oyun var, ne de hırs, heyecan ve ruh vardı.

Mahalle maçından biraz hallice idi!

Takım kuruluşu yanlış, oyun düzeni, taktik diye bir şey yok, hatırlı kişiler kadroda, değişiklikler yanlış. O zaman sizin ne işiniz var orada Ümit Karan?!

Kenarda hakeme trip yapmanın alemi yok! Üstelik de bu gün hakem inanın bizi biraz kolladı bile diyebiliriz. Bunu şundan diyorum, maç kaybedince (Buca maçında olduğu gibi) sorumlu hakem yapılıp gerçekler gözden kaçırılıyordu. Bu gün o kozunuzda elinizden alındı ama futbol oynayan takım nerede?

Seyirci görevini yapmış, tribünleri doldurmuş ama hayal kırıklığı yaşadı. Bu dakikadan itibaren artık Ümit Karan ağzı ile kuş tutsa takımın başında olmamalıdır. Aksi halde Cengiz Başkan kendi ayağına kurşun sıkmış olur.

Bir önceki 4-1 aldığımız Sarıyer maç sonu yazımda 'Bu fark kimseyi aldatmasın! Devre arası kampının faydaları, yeni transferlerin çok iyi olması gibi düşünülse de gerçek öyle değil.' diye yazmıştım. Ama başta Ümit Karan olmak üzere, bazıları sonuca odaklanıyordu. Sonraki Buca ve Uşak maçları eksiğimizi, yanlışımızı bir şamar gibi yüzümüze vurdu.

Bu transferleri yaptıran Ümit Karan, maalesef bu hocalık size birkaç gömlek büyük geldi. En doğrusu gönderilmeden istifa etmenizdir. Şimdiye kadar okuduğumuz demeçlerinize itirazımız yok ama yaşananlar ve gerçekler çok farklı. Bundan sonra da futbol hocalığınız sanırım böyle liglerde size başarı getirmez.

Gerçekten en üzüldüğüm nokta, skordan ziyade, bu takımı son anda büyük özveri ve maddi imkanlarla oluşturan Sayın Cengiz Aygün içindir. İddialı bir hoca getirdiğinde bu takım üst basamaklara da sıçrayabilir. Zaman geçirmeden ‘neşteri’ vurmak gerek.

Yeni hoca, yeni bir umut, yeni bir başlangıçtır."