Üryane Eriği'nin İşaret Toplantısı Yapıldı

Kastamonu bölgesinin ve özellikle Daday'ın önemli ürünlerinden olan Üryani Eriği için coğrafi işaret toplantısı yapıldı.

  • 409
Üryane Eriği'nin İşaret Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Daday ilçesinde bölgenin ve özellikle Daday'ın önemli ürünlerinden olan Üryani Eriği için coğrafi işaret toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Aziz Kayabaşı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömür Onur, Ziraat Mühendisi Şennur Şahin, Tekniker Engin Çevik, Daday Özel İdare Müdürü Bahattin Tiftik, Daday Belediye Başkanlığı adına Yazı İşleri Müdürü Ramazan Özkan, İksir Resort Town İdari İşler Sorumlusu Seçil Gençer ve Daday Ziraat Odası Başkanı M. Levent Uğuzbalan’ın katılımıyla yapılan toplantıda Üryani Eriğinin Coğrafi İşaret Başvurusunun yapılabilmesi konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu.

Ayrıca toplantıda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Engin Çevik tarafından katılımcılara Üryani Eriğinin önemi ve ilçemizde Üryani ile ilgili bu zamana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan işlerle ilgili genel bilgiler verildi.

Toplantı sonunda bu bilgilerin ışığında en kısa zamanda Coğrafi İşaret Başvurusunun yapılması ve projeye maddi destek sağlanması yönünde karar alındı.

SERKAN YILMAZ (İHA)