Uzman Doktor Akkoyun, Kazakistan'da sunum yaptı

Tosya Devlet Hastanesi'nde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Ayşe Zeynep Akkoyun'unda katıldığı 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi sona erdi.

  • 1874
Uzman Doktor Akkoyun, Kazakistan'da sunum yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı ülkelerden ve disiplinlerden bilim adamlarını bir araya getirerek uluslararası işbirliklerini artırmayı ve araştırmacılara yeni ufuklar açmayı hedefleyen 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi; Türk Dil Kurumu (TDK) ve Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi (ANKAD) işbirliğiyle, Türk Tarih Kurumu ve Gelecek Vizyonlar Dergisi’nin de destekleriyle 11 Eylül Çarşamba günü Kazakistan’ın Türkistan şehrindeki Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin kültür merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine; Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Vekili Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bolatbek Abdrasilov, Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar ile çok sayıda akademisyen, davetli ve öğrenci katıldı.

Bilime olduğu kadar yeni dostluklara ve arkadaşlıklara da kapı aralayan 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi’ne; Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Romanya, Azerbaycan, Makedonya, Ukrayna ve Somali olmak üzere 9 farklı ülkeden gelen yaklaşık 90 bilim adamı katıldı.

Fuat Sezgin salonunda düzenlenen ve başkanlığını Doç. Dr. Çağla Gül Yesevi’nin üstlendiği oturumda Kastamonu Tosya Devlet Hastanesi’nde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Ayşe Zeynep Akkoyun da “Göçü Zorlaştıran Faktörler: Uygur Türkleri Örneği” ile “Göç ve Aile” başlıklı iki farklı tebliğini sundu.

İlk sunumunda göç sürecinin aile üyeleri ve aile ortamı üzerindeki etkileri ile bahsi geçen etkilerin psikososyal sonuçlarına değinen Uzm. Dr. Akkoyun; ikinci sunumunda Uygur Türkleri örneği üzerinden göç sürecini zorlaştıran faktörlere değinerek konuyla ilgili çözüm önerilerine yer verdi.

Kongre 13 Eylül Cuma günü kapanış konuşmasıyla sona erdi.