Vali Çakır'dan köy köy inceleme

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Cide'de köy köy incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla bir araya gelen Çakır, sorunları birinci ağızlardan dinledi.

  • 1777
Vali Çakır'dan köy köy inceleme

Cide ilçesini ziyaret eden Kastamonu Valisi Avni Çakır, Loç ve Güren bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Sel afetinden zarar gören köprülerin durumlarını yerinde inceleyen Çakır, vatandaşların sorun ve isteklerini tek tek dinledi.

İlk olarak Loç bölgesine gelen Çakır, burada bulunan Çamdibi köyünde selden etkilenen köprüde incelemelerde bulundu. Yine Gökçeler köyünde bulunan Malyas Köprüsünü ziyaret etti ve sel tahribatlarını yerinde inceledi.

Bölge sakinlerinin şikayetine neden olan Karakadı ile Gökçeler arasındaki 3 kilometrelik bozuk yolu inceleyen Vali Çakır, gerekli çalışmanın yapılması için talimat verdi.

Güren bölgesinde yer alan Ovacık-Akça ve Yayla köyü arasındaki bozuk olan grup yolunda da incelemelerde bulunan Çakır, gerekli çalışmaların kısa süre içinde başlayacağının müjdesini verdi.

Cide ziyareti için açıklamalarda bulunan Vali Avni Çakır şu sözleri kaydetti:

“Bugün Kastamonu ilimizin en güzel ilçelerinden biri olan Cide ilçemizde bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Şu an Loç Vadisi bölgesindeyiz, buradaki köylerimizi ve vakit bulabilirsek Güren bölgesine geçeceğiz. Aslında bizim bu bölgede Ağustos ve Eylül aylarında hem KÖYDES’de hemde özel idare programında programlanmış çalışmalarımız vardı. Bu bölge hem Kastamonu hem de Cide açısından turizm için önemli bir bölge. Buradaki alt yapı güçlendirme noktasında burada güçlü çalışmalarımız vardı ama Ağustos ayında Bozkurt olmak üzere 7 ilçemizde etkili olan sel afeti nedeniyle bütün ağırlığımızı o bölgelere kaydırmak zorunda kaldık. Sel bölgelerinde ki işlerimizi atfettikten sonra normal programlı işlerimize dönmeye başladık. İnşallah daha önce söz verdiğimiz gibi bu bölgenin ve vadinin grup yolunu standartlarını en iyi seviyeye getirmek için kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu sene sati kaplamalardan vazgeçtik. Bölgenin yapısına göre ama parke ama beton yada BSK şeklinde en uygun olanı uygulayacağız“ dedi.

Vali Avni Çakır’ın Cide ziyaretine, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selçuk Aslan, İGM Başkanı Güray Parçal, Cide Kaymakamı Ömer Sağlam, Cide İGM Üyesi Mustafa Özcan eşlik etti.