Vali Çakır'dan Ozanoğlu'nu ziyaret

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Aşık İhsan Ozanoğlu'nun hanesini ziyaret etti.

  • 1440
Vali Çakır'dan Ozanoğlu'nu ziyaret

Kastamonu Valisi Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, beraberlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş ile birlikte ilimizin yetiştirdiği önemli ilim ve sanat insanlarından, aşıklık geleneğinin Kastamonu’daki son temsilcisi Aşık İhsan Ozanoğlu’nun hanesini ziyaret ederek eşi Hadiye Ozanoğlu ve ev halkı ile sohbet etti.

Nasrullah Gazetesi'nden Fatma Bölükbaş'ın haberine göre, İhsan Ozanoğlu Kültür ve Sanat Derneği’ni de ziyaret eden Vali Avni Çakır, dernek başkanı ve İhsan Ozanoğlu’nun oğlu Günay Ozanoğlu’ndan dernek hakkında bilgiler aldı.

Günay Ozanoğlu Vali Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın valimize ve değerli eşleri hanımefendiye hanemize vermiş oldukları şereften dolayı çok teşekkür ederim. Samimi bir ortamda güzel bir ziyaret oldu. Çok mutlu oldum. Annem de mutlu oldu. Gönlümüzdeki bir ezikliği, burukluğu telafi ettiler. İhsan Ozanoğlu’nun kabrini de ziyaret edeceklerini ve seneye vefat yıldönümünde bir anma programı tertip edileceğini ifade ettiler. Sayın valimiz Ozanoğlu’nun eserlerinin akademik ortamda kurullarda değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptılar. İnşallah uygun hava koşullarında annemle tekrar bir araya gelmek istediklerini belirttiler” dedi.