Vali Karadeniz, ilk iftarını şehit yakınları ile açtı

Vali Yaşar Karadeniz ile Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, ilk iftarını Tosya'da şehit yakınları ile gazi ve aileleriyle açtı.

  • 995
Vali Karadeniz, ilk iftarını şehit yakınları ile açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Kaymakamlığı tarafından Tosya’da düzenlenen iftar programına Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Özgün Yapağı, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Müftüsü Eyyup Demir, kurum amirleri, Tosya’da faaliyet gösteren şehit ve gazi aileleri dernek başkanları ile şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Vali Yaşar Karadeniz ile Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, iftar öncesinde şehit aileleri ve gazilerin bulunduğu masaları gezdi. Vali Karadeniz ve Kaymakam Pişkin, şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet etti.

İftar vaktinde İlçe Müftüsü Eyyup Demir’in okuduğu ezanın ardından oruçlar açıldı. Yemeğe katılan protokol üyeleri ayrı ayrı masalarda oturarak şehit yakınlarıyla birlikte iftar açtı. Sıcak bir ortamda yenilen yemeğin ardından İlçe Müftüsü Eyyup Demir tarafından yemek duası yapıldı.

İftar programına katılan Vali Yaşar Karadeniz, “Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin’in düzenlemiş olduğu Şehit ve Gazi aileleri iftar programına katılmaktan büyük mutluluk duydum. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Ülkemiz yıllardır büyük bir acının içine çekilmek istenmekte. Ama kahraman şehit ve gazilerimizin sayesinde bunu başaramadılar. Sizler bizler için önemlisiniz. Çünkü canınızdan bu vatana can verdiniz. Bu hiçbir şeyle kıyaslanamaz ve ölçülemez” dedi.

“Bizlere sizlerin acılarını paylaşma fırsatı verin”

Çok sayıda şehit ailesi, gazi ve gazi yakınlarının katıldığı iftar yemeğinde konuşan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, “Bu güzel sofraya, bu mübarek Ramazan’ın 1’nci akşamında sizlerin teşrifleriyle mutlu ve bahtiyar olduk. Sizler de bizim davetimizi kırmadınız ve iştirak etiniz, bu iştiraklerinizden dolayı tekrar teşekkür ederim. Şehitlerimiz bu vatanın varlık sebebidir. Bu vatan şehitlerimiz sayesinde vardır. Sizler de şehitlerimizin, vatanımıza, devletimize, bizlere emanetisiniz. Sizleri evlerinizde ziyaret ettiğimizde lütfen bizlere de sizlerin acılarını paylaşma fırsatı veriniz. Sizler canınız gibi, gözünüz gibi, kanınız gibi büyütmüş olduğunuz evlatlarınızı bu vatan için feda etmiş Yüce Türk milletinin en asil, en onurlu ve başı dik insanlarısınız. Vatan için, Millet için, din için, barış için, huzur için ve mukaddesat için canını aziz vatanımızın önüne siper etmiş şehitlerimizi sen rahmetinle kucakla Allah’ım. Sen bizleri vatansız, ezansız ve bayraksız bırakma Allah’ım” diye konuştu.