Vali Karadeniz'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 386
Vali Karadeniz'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Karadeniz; "Gururla andığımız tarihimizde; milletimizin bağımsızlığı uğruna birlik ve beraberlik içinde hareket ederek eşsiz mücadelesi ve fedakarlıklarıyla sahip olduğu Cumhuriyetin ilanı, olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.

Her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen milletimizin, vatan sevgisi ve  istiklal aşkıyla, bağımsızlığa kavuşabilmesi adına kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısı, genciyle topyekün aynı inanç ve kararlılıkla başladığı Kurtuluş Savaşı, her safhası  eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zafer ile sonuçlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlayan Milli Mücadele’nin zafer ile noktalanmasını takiben 96 yıl önce 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetimiz atalarımızdan bize kalan en büyük miras, vazgeçilmez ulusal bir değer, bizi millet olarak yıllardır bir arada tutan toplumsal birlik ve toprak bütünlüğümüzü sağlayan en önemli kazanımımız, aynı zamanda geçmişten geleceğe uzanan gönüllü bir beraberliktir. İşte bu vazgeçilmez değerlerimiz, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızda ve her türlü engelin aşılmasında bizlere güç vermektedir.

Muhteşem bir coğrafyada zengin bir kültür mirasına sahip olan Ülkemizin uluslararası alanda da hak ettiği yeri aldığına inanıyoruz ve  devletimizin sağladığı imkanlar ile Kastamonu İlimizin de, yapılan yatırımlar, hayata geçirilen projelerle belirlenen hedefler doğrultusunda üst seviyelere yükseltildiğini görüyoruz.

Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün olmadığı bilinci ile bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün devamı adına dün ve bugün olduğu gibi yarın da aynı kararlılıkla duyarlı olmaktır.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Türk Milletinin ve Kastamonu’lu hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."