Vali Karadeniz'den Kastamonu'nun gelişimi için 3'lü reçete

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu'nun gelişmesi için üçlü reçete sundu: Ulaşım, Turizm ve Organize Sanayi Bölgeleri

  • 1129
Vali Karadeniz'den Kastamonu'nun gelişimi için 3'lü reçete
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun önünü açacak çalışmaların ulaşım, turizm ve organize sanayi bölgeleri olmak üzere 3 ana gurupta irdelenmesi gerektiğini ifade eden Vali Yaşar Karadeniz, önceliğin ulaşım konusunun daha da geliştirilmesi olduğunu belirterek, ulaşım konusunun çözüldüğünde diğer konuların da belli oranda çözüleceğini kaydetti.

Vali Yaşar Karadeniz İl Genel Meclisi üyelerini iftar sofrasında ağırladı. Vali Karadeniz’in ev sahibi olduğu iftara İl Genel Meclisi üyelerinin tam kadro katılırken iftar programına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Genel Sekreter Vekili Nida Sinsi, daire amirleri de eşlik etti.

Göreve başlayalı 3 ay olan ve sıkı bir çalışma programı içerisine giren Vali Yaşar Karadeniz, bir yandan tüm ilçeleri dolaşırken bir yandan da var olan sorunların çözümü için yerinde müdahalenin önemine işaret etti.

Kastamonu’nun daha da çok gelişmesi ve büyümesi için 3’lü reçetenin hazır olması gerektiğinin altını çizen Vali Karadeniz, 3’lü reçetenin başında tüm yönleriyle ulaşım, turizm ve organize sanayi bölgeleri geldiğini belirtti.

İmkanlarla ilgili coğrafyadan kaynaklanan bazı sorunlar bulunduğunu dile getiren Vali Karadeniz, coğrafyadan kaynaklanan zorluklar götürülen hizmetlerin maliyetini oldukça arttırsa da zaman içerisinde tüm kurumların işbirliği çerçevesinde belli bir program dahilinde tüm sorunların aşılarak çözüleceğine inandığını söyledi.

“ULAŞIM KONUSUNU NE DENLİ ÇÖZERSEK DİĞER SORUNLARI DA ÇÖZMÜŞ OLURUZ”
Kastamonu’nun çözülmesi gereken öncelikli sorunların başında ulaşım alt yapısı geldiğini belirten Vali Yaşar Karadeniz: “Bu ulaşım alt yapısı hem kırsaldaki ulaşımı hem de karayolu ulaşımını kapsıyor. Hatta bunu daha da genelletebiliriz. Havayolu ulaşımının daha da iyileştirilmesi gerekiyor. İnebolu Limanı’nın bir an önce hayata geçirilmesi önemli. Bunların hepsi ulaşım konusunda ele alınması gereken konulardır. Birinci önceliğimiz ulaşım konusunu çözmektir. Zaten ulaşım konusunu ne denli çözersek diğer sorunları da çözmüş oluruz. Kastamonu için bir diğer önemli konu da turizmdir. Turizm konusunda Kastamonu’nun ciddi bir potansiyeli bulunuyor. Turizmde önemli beklentileri var. Ben de Kastamonu’dan çok şey bekliyorum. Beklentilerimiz karşılıklı olmalı. İlimizin gelişmesi noktasında önceliğimiz olması gereken bir diğer konumuz ise organize sanayi bölgelerimizdir. İlimizde dört tane organize sanayi bölgemiz bulunuyor. Organize sanayi bölgelerimizin dördünü de daha da geliştirerek büyütmemiz gerekiyor. Organize sanayi bölgelerimizin daha fazla geliştirilerek büyümesi daha fazla işçi istihdam eder hale gelmesi anlamına geliyor. Organize sanayi bölgelerinin alt yapıları için kaynaklar bakanlığımız tarafından daha önceden gönderilmişti. Şu anda genişleme ile ilgili gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmalarında küçük bir problem var. Destek beklediğimiz konu kamulaştırma konusudur. Kamulaştırma sorunun aştığımız zaman belli bir mesafe kat edeceğiz” diye konuştu.

Kazım BOLAT