Vali Yıldırım, Tosyalılar'ın taleplerini dinledi

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyet toplantısına ve Tosya ilçe koordinasyon toplantısına katıldı. 

  • 849
Vali Yıldırım, Tosyalılar'ın taleplerini dinledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OSB müteşebbis heyet toplantısının katılan Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım daha sonra ilçe koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. Vali Mesut Yıldırım başkanlığında ilçe müftülük konferans salonunda düzenlenen geniş katılımlı ilçe koordinasyon kurulu toplantısına Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, MHP İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez ,Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan, Kastamonu Kurum Müdürleri, ilçe müdürleri, köy ve mahalle muhtarları, sendika temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda Kaymakam Yusuf Cıbır tarafından Tosya hakkında brifing verildi. İlk sunumu yapan Kaymakam Yusuf Cıbır ilçede yapılan yatırımlara dikkat çekti. Eğitimden sağlığa kadar birçok alanda yatırımların yapıldığının altını çizen Kaymakam Yusuf Cıbır, proje aşamasında olan ve yeni başlanan yatırımları maddeler halinde sıraladı. Tamamlanan ve devam eden kamu yatırımlarının yanında sorunlarında bulunduğuna dikkat çeken Kaymakam Cıbır ilçenin sorunlarını ve talepleri sıraladı.

Toplantıda ikinci sunum Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından yapıldı. Belediye çalışmalarını anlatan Başkan Kazım Şahin belediye yatırımlarının devam ettiğini söyledi. Araç parkından atık su arıtma tesisine kadar yapılan yatırımları maddeler halinde sıralayan Başkan Şahin ilçemizin sorunların çözümü noktasında çalışmaların devam ettiğine dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım; “Daha gerçekçi ihtiyaçlara cevap verici hizmetleri önümüzdeki yılda planlamak suretiyle reel bir tespit yapmak istiyoruz. Sizin burada bulunmanız bizim için kıymetli biraz sonra ki aşamada hem kaymakam hem belediye başkanı dinlediniz bunlar hem sorunları hem ihtiyaçları dile getirdiler. Ama sizler ne düşünüyorsunuz yada Tosya için neler yapılabilir, has bel kader göz ardı edilmiş ihtiyaç varsa bunları da sizden duymak suretiyle, diğer taraftan sizleri de yakından tanımak için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Başta İl Özel İdare Genel Sekreterimiz olmak üzere pek çok kamu kurum kuruluş müdürümüz burada. Bu çerçevede sunumlarını yapan Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, sizler burada olduğunuz için bu sunumlar yapıldı dolayısıyla sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.

Vali Mesut Yıldırım konuşmasını tamamlamasının ardından ilçenin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Talepleri tek tek not alan Vali Yıldırım ilgili kurumun müdürüne ilgilenilmesi talimatını verdi. Sorunlarını Vali Mesut Yıldırım’a anlatan muhtarlar sorunların içerdiği dosyaları Vali Yıldırım’a sundu. Sorunların iletilmesinin ardından ilgili kurumların müdürlerinden ilgilenileceğinin altını çizen Vali Yıldırım, acil ihtiyaçların çözüme kavuşması için çalışacaklarını söyledi.