Valilik tarafından izin verilmedi iddiası

CHP Milletvekili Baltacı ve İl Başkanı Erbilgin, ihtiyaç sahipleri için hazırladıkları gıda kolilerinin dağıtımının engellenmesine sert tepki gösterdi.

  • 2455
Valilik tarafından izin verilmedi iddiası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi aynı zamanda Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak amacıyla hazırladıkları gıda kolilerinin dağıtımının engellenmesine sert tepki gösterdi.

Kastamonu Valiliği’nin tam kapanma tedbirlerini gerekçe göstererek CHP’nin yardım kolilerinin dağıtılmasına izin vermeyip, AKP Kastamonu İl Gençlik Kolları’nın Anneler Günü’nde kapı kapı gezip gül dağıtmasına göz yummasının kabul edilemez olduğunu belirten Milletvekili Baltacı, “parti devlet olmuş, devlet parti olmuş” yorumunda bulunurken, İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise “Devletin makamları adalet gerektirir. Devletin makamları eşitlik gerektirir. Yorduğunuz millettir” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN MAKAMLARI ADALET, EŞİTLİK GEREKTİRİR. YORDUĞUNUZ MİLLETTİR”

AKP İl Gençlik Kollarının anneler günü dolayısıyla gül dağıtım etkinliği gerçekleştirdiğine dair sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflara dikkat çeken ve konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin; “Kastamonu Valiliği ile yaptığım görüşmede ihtiyaç sahiplerine dayanışmayla hazırladığımız gıda kolilerini ulaştırmak için yeteri kadar gencimize izin talep etmemize rağmen izin verilmemiş tam aksine tam kapanma gerekçe gösterilerek dağıtım engellenmiştir. Binamız gözetlenmiş ve binamızın önüne çok sayıda polis görevlendirmiştir. Milletvekilimizin aracı bile takibe kalkılmıştır. Millete bir lokma ekmek ulaştırmamız engellenmiştir. Çok önemli gerekçeler ile millete bir lokma ulaştırmamıza engel olan ve bunun için onlarca polisimizi görevlendiren Valilik bir siyasi partinin, iktidar partisinin AKP’nin gençlik kollarının anneler günü şovuna göz yummuş, görmezlikten gelmiştir. Devletin makamları adalet gerektirir. Devletin makamları eşitlik gerektirir. Yorduğunuz millettir" diye konuştu.

“PARTİ DEVLET OLMUŞ, DEVLET PARTİ OLMUŞ”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı da CHP’nin ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ulaştırması tam kapanma tedbirleri gerekçe gösterilerek engellenirken, AKP’nin siyasi çalışmasına Kastamonu Valiliği’nce göz yumulduğuna ve çifte standart uygulandığına işaret etti. Milletvekili Baltacı konuyla ilgili “Çifte standart her yerde. Bayram öncesi partimizin ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştırmak için hazırladığı gıda kolilerinin dağıtımı Kastamonu Valiliği tarafından tam kapanma gerekçesiyle engellendi. Aynı valilik söz konusu AKP’nin siyasi çalışması olduğunda görmezden geldi. Parti devlet olmuş, devlet parti olmuş” ifadelerini kullandı.