'Valimizi ve Milli Eğitim Müdürümüzü göreve davet ediyorum'

CHP eski İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, 'Valimizi ve Milli Eğitim Müdürümüzü göreve davet ediyorum' dedi.

  • 2728
'Valimizi ve Milli Eğitim Müdürümüzü göreve davet ediyorum'

Bir grup emekli adına açıklama yapan Muzaffer Bıyıklı, "Öğretmenevi lokali Ramazan ayı boyunca neden kapalı olur?" dedi.

İlimizde öğretmenlere, eğitim çalışanlarına, tüm kamu görevlilerine ve vatandaşlara konaklama, barınma ve sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılama konusunda hizmet veren Öğretmenevi lokalinin 2 Nisan'da “Lokal ramazan ayı süresince kapalıdır” duyurusuyla kapatıldığını söyleyen Bıyıklı, "Kurum Müdürü, lokalin açılması taleplerine, eleman açığı olduğunu, eleman sağlanır sağlanmaz açılacağını söylemesine karşın lokal kapalı kaldı. Anlaşıldığı kadarıyla bu sözler sadece oyalama ve savsaklama amacıyla söylendi ve karardan hiç vazgeçilmedi. Pek çok eleman istihdam eden ve geniş bir kesime hizmet veren bir kurumun eleman yetersizliği ya da eleman temin edememe gibi bir mazereti olamaz, olmamalıdır. Burada akıllara başka düşünceler gelmektedir" diye konuştu.

"Sayın Valimizi ve Milli Eğitim Müdürümüzü göreve davet ediyorum"

Bıyıklı, "Öğretmenevi lokali bugüne kadar ramazan aylarında hiç kapatılmamış, gündüzleri ve iftardan sonra oruç tutan tutamayan herkese soysal bir ihtiyacın giderilmesi konusunda hizmet sunmuştur. Umuyoruz ve diliyoruz ki lokalimiz, ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi göze girmek isteyen bazı işgüzar yöneticilerin ramazan aylarında öğrenci yurtlarının, okulların, belediyelerin, kamu kurumlarının yemekhanelerini, çay ocaklarını ve sosyal tesislerini oruç tutmayanları cezalandırmak adına kapatan gerici ve karanlık zihniyeti yüzünden kapatılmamıştır. Konuyu vatandaşlarımızın dikkatine sunuyor, araştırılması için Sayın Valimizi ve Milli Eğitim Müdürümüzü göreve davet ediyoruz."