'Vatandaşımız hain FETÖ'ye 'Dur' demiştir'

Kastamonu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri. 'Vatandaşımız hain FETÖ'ye 'Dur' demiştir.'

  • 4105
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Vatandaşımız hain FETÖ'ye 'Dur' demiştir'

Kastamonu'da etkinlikler, "15 Temmuz fotoğraf sergisi"nin açılışıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, yaptığı konuşmada, Türk tarihinin şeref ve şan ile dolu olduğunu söyledi.

Türk milletinin kendi iradesinin üstünde hiçbir gücü tanımadığını tüm dünyaya haykırdığını dile getiren Çakır, "15 Temmuz, karanlık ellerin ülkemizdeki bütün emellerinin bir kez daha boşa çıkarıldığı şanlı bir gündür. Bu millet gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine her bir ferdiyle vatan, bağımsızlık, Türkiye aşkıyla devletine sahip çıkmış, milyonlarca vatandaşımız meydanları doldurmuş ve hain FETÖ'ye 'Dur' demiştir." diye konuştu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise milli iradeyi ortadan kaldırmak için Türkiye'nin seçilmiş cumhurbaşkanına suikast tertip eden, Türkiye Büyük Millet Meclisine bombalar yağdıran, Türk milletinin silahlarını Türk milletine doğrultan hain terör örgütünün gerçekleştiremeye çalıştığı hain kalkışmanın milletin sayesinde engellendiğini ifade etti.

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu da Türk milletinin ferasetinin her şeyin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından İl Müftülüğü İlahi Grubu tarafından ilahiler okundu.

Programda Olukbaşı mevkisinden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren "Sancak Koşusu"na katılanlara katılım belgeleri de verildi.