'Vatandaşımıza eziyet etmeyelim'

İYİ Partili Ahmet Katar, 'Şehrin trafik sorunu varken, yolu kapatıp yol kenarlarında bayram kutlamanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Vatandaşımıza eziyet etmeyelim.' dedi.

  • 1246
'Vatandaşımıza eziyet etmeyelim'

28. Dönem İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, geçen yıl İYİ Parti İl Başkanı olduğu dönemde basın açıklamasında bulunarak, "Milletimizi dar alanlara sıkıştırıyoruz. Şehrin zaten trafik sorunu varken, yolu kapatıp yol kenarlarında bayram kutlamanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Gelin Bayramlarımızı şehrin en geniş alanları olan stadyumlarımızda kutlayalım. Vatandaşlarımıza en coşkulu günlerimizde eziyet etmeyelim." ifadelerini kullanmıştı.

Aradan bir yıl geçmesine rağmen hiçbir şeyin değişmediğinin altını çizen Katar; Çocuklarını, askerlerin gösterilerini izlemek için alanı dolduran vatandaşların birçoğunun alandan gösterileri izleyemeden, çocuklarını göremeden ayrıldıklarını söyledi.

'Vatandaşımıza eziyet etmeyelim'

"Hemşehrilerimizin yoğun talebi var"

Önceki yıllarda Gazi Stadyumunda büyük bir coşku ve kalabalıkla kutlanan bayramları şehrin dar yollarına, kaldırımlara sıkıştırmaktan halkın son derece rahatsız olduğunu söyleyen Katar, "23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim kutlamalarının tekrar Gazi Stadyumunda düzenlenmesi noktasında hemşerilerimizin yoğun talebi var. Eskiden bayramlar şehrin en geniş alanlarında kutlanır, aileler çocuklarını, ailenin büyüklerini alıp kısıtlı imkânlarla köylerden şehirlere bayram kutlamaya gelirdi. Biz bayramlarına böyle sahip çıkan bir milletiz. Maalesef şimdi milletimizi dar alanlara sıkıştırıyoruz. Şehrin zaten trafik sorunu varken, yolu kapatıp yol kenarlarında bayram kutlamanın hiç kimseye bir faydası yoktur." diye konuştu.

"Vatandaşlarımızın birçoğu gösterileri izleyemeden ayrılıyor"

Katar, "Çocuklarını izlemeye gelen, kahraman askerlerimizin gösterilerini izlemek için alanı dolduran vatandaşlarımızın birçoğu, alandan gösterileri izleyemeden, çocuklarını göremeden ayrılmaktalar. Kastamonu milli ve manevi değerleri noktasında hassas bir şehir olarak tüm resmi bayramlarda etkinliklere yoğun ilgi göstermektedir. Buna karşılık biz bu etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlarımıza gerekli ilgiyi gösterebiliyor muyuz?" ifadelerini kullandı.

"Bayramları stadyumlarda kutlayalım"

İYİ Partili Ahmet Katar yetkililere seslenerek, "Gelin bayramlarımızı şehrin en geniş alanları olan stadyumlarımızda kutlayalım. Vatandaşlarımıza en coşkulu günlerimizde eziyet etmeyelim. Hep birlikte milletçe coşkumuzu, sevincimizi doyasıya yaşamak için stadyumları vatandaşlarımıza açalım. Bizim stadyumları dolduramamak gibi bir endişemiz yok. Eminim ki Gazi stadyumu dolup taşacak, Kastamonu her zaman olduğu gibi milli bayramlarına büyük bir coşkuyla sahip çıkacaktır." dedi.