'Vatandaşlarımıza söz verdim, söz aldım'

Bağımsız Belediye Başkanı Güvenci, İsmailbey Mahallesi'ni ziyaret ederek, 'Vatandaşlarımıza söz verdim, söz aldım.' dedi.

  • 626
'Vatandaşlarımıza söz verdim, söz aldım'

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, seçim ziyaretleri kapsamında İsmailbey Mahallesi'ni ziyaret etti.

Mahalle sakinlerinin kendisini bağrına bastıklarını belirten Güvenci, "Kastamonu evladı olmam nedeniyle, en büyüğünden en küçüğüne kadar ziyaretimden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler, sağolsunlar ikramda bulunup, kapılarını açtılar. Ziyaret sebebimi açıklama veya kendimi tanıtma ihtiyacı duymadığım bir misafirlikti bu. Gönül alma ve her zaman yaptığım gibi hal hatır sormaktan ibaret sıradan bir davranış olduğundan ayrıca memnun oldular. Çünkü bugüne kadar düğünümüzde, cenazemizde ve hatta hastalıkta, diğer bir ifadeyle kardeşlerimle iyi günde, kötü günde hep beraberdik." dedi.

"Seni başkalarıyla mukayese bile etmeyiz"

Güvenci, "Ziyaretim esnasında beni çocukluğumdan tanıyan bir büyüğüm; 'Seçimden seçime gelenlerle seni mukayese bile etmeyiz, sen bizim evladımız ve kardeşimizsin, her zamanki gibi sözüne itibar eder, arkanda dağ, kale oluruz' diyerek beni onurlandırdıkları için kendilerine ayrıca saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

Çok kalabalık bir ortamda gerçekleşen ziyarette, daha önce değişik tarihlerde gerek birebir görüşmelerde gerekse basın aracılığıyla gündeme getirmiş olduğu dar gelirli ailelere ilişkin vaat ve projelerle ilgili konuşma fırsatı bulduğunu belirten Erkan Güvenci, "Bu insanlarımızı ilgilendiren benim içinde en önemli ve önceliği olan dar gelirli ailelerin düğünlerini belediye eliyle ücretsiz olarak yapabilecekleri organizasyon tarafımdan yapılarak hizmetlerine sunacağıma dair projem hakkında bilgi ve söz verdim. Ancak, benimde her seçim döneminde işitmekten dedikodusunu yapmaktan bıktığımız ve hatta nefret ettiğim, bir paket makarna, bir koli yumurtaya oy verdiler veya seçim kazandılar dedirtecek konuşanı da, hakkında konuşulan kişiyi de basitleştiren, insanın izzet ve onurunu ayaklar altına düşüren bu söylemlerden bu kötü şöhretten kurtarmak inanın benim için seçim kazanmaktan daha fazla önem arz ediyor." diye konuştu.

"Vatandaşlarımıza söz verdim ve söz aldım"

Güvenci, "Seçim bittiğinde herkes çeker gider, kalıcı olan bu kötü şöhret. 'Sel gider, kum kalır.' Vatandaşı olmaktan onur duyduğumuz memleketimizi bu rezillikten kurtarmak için elimden gelen herşeyi yapacağıma ve konunun takipçisi olacağıma dair vatandaşlarımıza söz verdim ve söz aldım hanelerinden. Yüce Rabbim'den hanelerine, ocaklarına bereket ihsan etmesi dua ve dileklerimle tekraren kendilerine teşekkür ederek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Makam uğruna memleketimizi ve bu insanları hak etmedikleri duruma düşüren zavallıya diyeceğim! Ömrün böyle zavallılıkla geçsin!" diye konuştu.

Seçime ilişkin önemli öneriler sundu

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, "Milletimizi kendisi gibi zannedip, aşağılayan, onurlarını kıran ve memleketimizi hak etmediği bir ünvanla, kötü şöhretle anılmasını sağlayan sermeyadar ve bunların ayakçılığını yapmaya muhtaç kalmış makam peşinde koşan zavallıları yıkıp yerlebir etmek için, şahsiyet sizler hariç benim önerim şudur;

- Şimdiye kadar seçim rüşveti sayılan gıda yardımlarının, bundan böyle muhtarlıklar eliyle, hak sahiplerine ulaştırılmasıdır. Böylece, alanın da verenin de kayıt altına alınması insanlarımızı bu namert söylem ve zandan kurtaracağına inancım tamdır.

- Her seçim gecesinde dar gelirli ailelerin ikamet ettikleri mahalle ve sokaklarına dağıtımı yapılmak üzere, organizasyonu ve sevkiyatının Zincir fabrikası ve civar mevkiide yapıldığını duyduğum bu anılan güzergahların Emniyet Müdürlüğümüzce; İhbar kabul edilerek, gözetim ve denetim altına alınması, insanımızın düştüğü bu rezil durumdan devlet eliyle kurtulması mecburiyet haline gelmiştir.

- Rüşvet almanın da vermenin de suç teşkil ettiğini şu an görevleri başında olan muhtar ve azaların vatandaşlarımıza anlatmaları, bilgilendirme çalışmaları yapmaları ve bu konuda birinci derecede sorumlu tutulacaklarını bildirir emir tebliğ edilmesi benim arz ve talep edeceğim önemli konu başlıklarındandır.

Bu yaşanan rezillikten milletimizi kurtarıp, hak ettikleri saygınlığı kazandırmak için çalışan, emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

Güvenci, "Basın ordusuyla, korumalarla gezmedigim için ve ayrıca her zamanki gibi sıradan bir ziyaret amacı taşıdığından insanlarımızı afişe ederek zor durumda bırakmamak adına fotoğraf ve görseller kullanılmamıştır." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Aradığın güvense GÜVENCİ burada. GÜVEN."