'Verilen destek zamla geri alındı'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıta yapılan ÖTV zammına sert tepki gösterdi.

  • 1419
'Verilen destek zamla geri alındı'

Milletvekili Hasan Baltacı esnafa verileceği açıklanan sözde desteğin daha verilmeden akaryakıta yapılan zamla birlikte geri alındığını kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan ne zaman ‘petrol ve doğalgazla ilgili müjdeli haberlerimiz var’ açıklaması yapsa vatandaşın ertesi gün ya akaryakıta ya da doğalgaza yapılan zam haberiyle güne uyandığına dikkat çeken Baltacı, Erdoğan ve AKP iktidarının milletin aklıyla alay ettiğini kaydetti.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, akaryakıtta yapılan ÖTV zammıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu.

"ERDOĞAN’IN MÜJDESİ MİLLET İÇİN FELAKET ANLAMINA GELİYOR"

"Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artırıldı. Karara göre motorine 67 kuruş, benzine 55 kuruş, LPG'ye ise 35 kuruş zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha dün 19 Mayıs’ta ‘petrol ve doğalgaz ile ilgili güzel haberler gelirse şaşırmayın’ derken bugün akaryakıta yapacağı zammı kastediyormuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gün önce ‘esnafa hibe destek vereceğiz’ derken bu rekor zamla vatandaşın cebinden çekecekleri milyarları kastediyormuş. Erdoğan ne zaman petrol ve doğalgazla ilgili müjdem var dese vatandaşımız sonraki güne ya akaryakıt, ya doğalgaz zammıyla uyanıyor. Erdoğan’ın müjdesi millet için felaket anlamına geliyor. Erdoğan ne zaman hibe destek vereceğiz dese ya İBAN veriyor, ya da milletin cebindeki paraya el uzatıyor."

"BEDAVAYA HELALLEŞMEK YOK DEMEK Kİ"

"Akaryakıta yapılan bu rekor zam Erdoğan ve AKP’nin 33 aydır akaryakıtta yapılan artışların pompaya yansıtılmadan ÖTV’den karşılanmasını öngören Eşel Mobil Sistemi’nin iflas ettiğinin göstergesidir. Sistemin iflas etmesi vatandaşa fahiş zam olarak dönmüştür ve ilerleyen sürecekte de devam edecektir. Son yapılan bu düzenleme ile benzindeki ÖTV 1.33 Türk Lirasına, motorindeki ÖTV 1,29 Türk Lirasına yükseltilmiştir. Normal şartlarda; benzindeki ÖTV 2,52 Türk Lirası, motorindeki ÖTV ise 2,05 Türk Lirasıdır. Sistemin iflası aradaki farkın kapanmasını yol açacaktır. Saray ve AKP faturayı kendisine değil, yine vatandaşımıza kesmiştir, kesecektir. Bu; vermeden almak, milletin aklıyla alay etmektir. Bu; bedavaya helalleşmek yok demekmiş. Vatandaşımız elbette aklıyla dalga geçip bir de helallik isteyenlere bu aymazlığın hesabını soracaktır."