Vidinlioğlu, soruları cevapladı

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, gazeteci Emin Eğri'nin sorularını cevapladı.

  • 1010
Vidinlioğlu, soruları cevapladı

TV366'da yayınlanan Gündemin Merkezi programında gazeteci Emin Eğri, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nu konuk etti.

Başkan Vidinlioğlu, gazeteci Eğri’nin sorularını cevaplayarak, projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Vidinlioğlu şunları söyledi:

"ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ

İki arterimiz var. Sorun buradan çıkıyor. Henüz belediye başkanı değilken hekimlik yaptığım dönemde İsfendiyar, Merkez ve 23 Ağustos okulları yenilendi. Bu okulların altına otopark yapılmasını dile getirmiştim. Ama yapılamadı.

İl merkez nüfusumuz hızlı arttı ve her evde neredeyse iki araç var. Belirli saatlerde ana arterde yoğunluk oluyor. Bununla ilgili biz bir çalışma yaptık. Cumhuriyet Meydanı’nın altına bir otopark projemiz var. Bu hem çok maliyetli bir proje hem de Anıtlar Kurulu’ndan izin çıkması lazım. Siluetin aynı kalması şartıyla gerçekleştirilecek bir proje tasarladık. Yerin altına doğru üç katlı bir otopark çalışmamız var. Anıtlar Kurulu’nun birkaç noktada tereddütleri var. İnşallah önümüzdeki günlerde buradaki durumu çözer ve çalışmaları hızla sürdürürüz. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Ana arter üzerinde otopark gösteremeyince insanların tek sıra park yapmalarının önüne geçmek çok mümkün olmuyor. Şehrin trafikle ilgili bir master planı olmalıydı. Kim gelirse gelsin bu plan devam etmeliydi. Maalesef bugüne kadar bir eylem planı hazırlanmamış. Biz, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş ile şehirde bir çalışma yaptık. Ana arter üzerindeki parkları kaldırmak için bir alternatif sunmamız gerekiyor. Bunun için çalışmalarımız var. Buradaki parkların kaldırma kararı sadece bizim değil İl Trafik Komisyonu kararıyla alınıyor. Cumhuriyet Meydanı altına otopark konusunu çözebilirsek ana arterdeki parklanma sorununu çözeriz.

25 MİLYON AVROLUK DEV PROJE

Türkiye Sel ve Deprem Acil İmar Projesi Kapsamında Kastamonu’ya ait Altyapı İçme suyu Boru ve Kanalizasyon Sistemlerinin Değişimi İçin İller Bankası aracılığıyla Dünya Bankası’ndan 25 Milyon Avro kredi almaya hak kazandık. Bu 28 belediyenin başvuru yaptığı ancak şahsi gayretlerimle aldığım 5 yıl ödemesiz akabinde 25 yıla yayılan düşük faizli bir kredi. Şehrin tüm altyapısının asbest boruları değişecek. Şehrimizin altyapısı çok eski. Boru kalınlıkları çok ince. Merkez nüfusu tabelada 120 bin olarak görülse de 150 bin civarında yaşayan insanımız var. 50 bin nüfusa göre yapılan altyapıyla 150 bin kişiye hizmet edemezsiniz. Altyapı tüm belediye başkanlarının kaçındığı bir şeydir. Çünkü altyapıyı kimse görmez. Bu kredinin başka bir örneği yok. Tek bir hak vardı onu da biz aldık. Bu ay istenilen teknik işler tamamlandı ve sözleşmesini inşallah yapacağız. Mart ayından sonra gerekli çalışmalar başlayacak.

Tosya Yolu’na yaptığımız altyapı yatırımı bugünkü değeriyle 300 Milyon liradır. Tosya yolunda ben belediye başkanı olduğumda yağmur suları Taşköprü yolunu kapatıyordu. Orada çok büyük bir altyapı çalışması yaptık. 2x2 büzlerle bölgenin tüm alt yapasını tamamladık. Şu anda yağan yağmur Tosya yolunu etkilemiyor, Taşköprü yolu trafiğe kapanmıyor. Bölgenin bir iki küçük eksiği dışında asfaltlama ve parke çalışmaları da tamamlandı.

ESKİ BELEDİYE BİNASININ YERİ

Yıkımını gerçekleştirdiğimiz eski belediye binamızın bulunduğu alanla ilgili soruları da cevaplayalım tabi. Burasının altı otopark üstü ise park olacak. Bu projenin gecikmesinin nedeni Ticaret Odamız küçük bir alanda bir bina yapalım biz burayı Ticaret Odası olarak kullanalım dedi. Altı otopark üzerini de park olarak düzenleriz dediler. Daha sonra maliyet hesabına baktılar biz bu işin içinden çıkamayız arsanın tamamını istiyoruz dediler. Bende arsayı veremeyeceğimi projeyi kendimizin yapacağını söyledim. İnşallah baharla buranın ihalesini yaparız. Tarihi dokunun ortasında çok güzel bir meydan olacak.

KEBECİ ÖNÜ KÖPRÜ VE KASTAMALL ÖNÜ KAVŞAK

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Kebeci Alışveriş Merkezi önündeki köprü genişletilecekti. Gerekli görüşmeleri yapmıştık. Lakin yaşanan deprem afetinin ardından kaynaklar doğal olarak afet bölgesine aktarıldı. Kastamall önündeki kavşak ile ilgili de Karayolları Bölge Müdürümüz ile görüştük. Teknik bir çalışmayla çözülecek. Ancak burada problemin yaşanacağı daha önce belliydi. Bu alışveriş merkezi buraya yapılırken çözülmesi gereken konu bugünlere geldi. Bir iş planlanırken ileriye dönük hesap yapılmalı.

KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ

Kongre ve Kültür Merkezi ile ilgili projemiz hazır. Yapılacak yer de belli. Ancak bu proje kaynakla direkt ilgili. Şehre yapmak istediklerinizi projelendiriyorsunuz. Vaat ediyorsunuz. Yapabildikleriniz oluyor yapamadıklarınız oluyor. İki sene pandemi, sel afeti ve deprem afetini yaşadık. Toplamda 20 binin üzerinde dağıttığımız destek paketi var. Kira gelirlerimizi almadık, su geliri almadık bu süreçte. Ülke genelinde kim ne yapabildi bu dönemde? Yapacağız dediğimiz şeyleri yapmamazlık etmeyiz sadece birazcık süre olarak geç olur. Bu projeler şehrin ihtiyacı. 2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti idik. O dönemde Kongre ve Kültür Merkezi sözü verildi. Ama olmadı. Benim projem hazır. Yerim hazır. Bugüne kadar söylediklerimi büyük çoğunlukla yerine getirdim. Bundan sonra da yerine getireceğim. Beni bu döneme yetiştiremediğim için üzen konuların biri de Acem Hanı’dır. Buranın yaklaşık maliyeti 10 Milyon liraydı. KUZKA bu kapsamda bir destek sağlayacaktı. Yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir destek gelecekti. Ama projeye verecekleri destek için bakanlıktan net bir cevap gelmedi. Biz bunu bekledik. Şu anda maliyeti 40 Milyon liranın üzerine çıktı. Biz çok kira geliri olan bir belediye değiliz. İLBANK’tan gelen paylarla bütün hizmetleri yürütüyorsunuz. Sadece bu ay gelen İLBANK payı maaşlara yetmedi. Her ay mazot gideri 5 Milyon lira elektrik gideri 4,5 Milyon lira. Belediyemizin her ay 11 milyon lira ek kaynağa ihtiyacı var.

Kültür Merkezi’nin yapılacağı yer geniş bir alan olmalı. Aslında eski hastane binasının olduğu yeri Sağlık Bakanımızdan istedim. Ama ne olur dedi ne olmaz dedi. Bunun için bir girişimde daha bulunacağım. Sağlık Bakanımız ile yeniden görüşeceğim. Şu an o arsa Sağlık Bakanlığına tahsisli. Sağlık Bakanlığının izni gerekiyor.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

İlk yaptığım işlerden biri Güneş Enerji Santralleri projesiydi. İLBANK’a bu proje için başvuru yaptık. Projemiz onaylandı. Bu proje için talep ettiğimiz kredi yeni onaylandı. İnşallah önümüzdeki süreçte projeyi hızla yapacağız ve elektrik üreten bir belediye olacağız. İlk etapta üretilecek elektrik bizim ihtiyacımıza yetmiyor ancak tekrar bir fizibilite yaptık. Çok daha büyük çaplı yap, işlet ve devret modeliyle elektriğini üreten belediye olacağız.

BENDEN SONRASI TUFAN ANLAYIŞI ÇOK YANLIŞ BİR ANLAYIŞ

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığından davet edildim. Bazı belediye başkanlarımız da vardı. Orada dile getirdiğim bir konuyu anlatmalıyım. Bunu yaptık bunu yapamadık sorulurken aynı zamanda belediyeyi devralırken de sizin aldığınız bir takım şeyler var. Kurumlarda devamlılık esas. Bir taraftan var olan borcu ödemeye çalışıyorsunuz. Diğer taraftan mevcut çalışmalar yapmaya çalışıyorsunuz. Siyasi parti ayrımı yapmadan tüm belediye başkanları bu sorunu yaşıyor. Benden sonrası tufan anlayışı çok büyük problem. Ben bunu Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantıda da söyledim. Bu durum benim iki dudağımın arasında olmamalı. Böyle olunca benden sonra geleceğe ciddi borç bırakıyorsunuz. Belediyelerin mutlak ve mutlak bir mali disiplin içine girmesi ve katkı paylarının revize edilmesi gerekiyor. Ben büyüklerimize ilettim. Çarkın dönebilmesi için belli bir gelirin olması gerekiyor. İdare edebileceğiniz yada edemeyeceğiniz rakamlar geldiği zaman sizin hizmet üretme şansınız azalıyor.

BİR BÜTÇE DİSİPLİNİ SAĞLADIK

Belediyemizin bütçesi 190 Milyon liraydı ben belediye başkanı olduğumda. Belediyemizin borcu ise 140 Milyon lira civarındaydı. Şu anda bu seneki bütçemiz 1 Milyar 800 Milyon lira. Borcumuz da 120-130 Milyon civarındadır. Bir bütçe disiplini sağladım ve bunun yanı sıra bir sürü şey yaptım. Belediye Başkanının şehirde geçirdiği her dakika şehre zarar. Gidip mutlaka kaynak bulmalı. Bu anlamda başarılı olduğumu düşünüyorum çünkü çok ciddi rakamları şehre getirdik. Altyapıyla ilgili bulduğumuz 25 Milyon Avroluk fon bile çok önemli. Herkes bu krediyi nasıl aldığımızı soruyor. Şehrin mülki idaresi Valiliği, Üniversitesi ve Belediyesinin senkronize olması gerekiyor. Vali değişiyor şehrin önceliği deşiyor. Belediye Başkanı değişiyor şehrin önceliği değişiyor. Mutlaka şehirle ilgili master planın olması ve bir kurumsal hafızanın olması gerekiyor.

TELEFERİK

Teleferik projesini ben kamu zararı çıkmayacak şekilde olsa yapma niyetinde değildim. Eğer kamu zararı çıkmayacaksa direkleri satalım dedim. Yapacağım diyen kimse de yapamaz. Bakın Teleferik ihale edildiğinde bedeli 7 Milyon 800 bin liraydı. 2018 yılında bu proje bitecekti. Yani bizim seçildiğimiz seçimden bir yıl önce bitmesi gerekiyordu. Teleferik için ise 2 Milyon civarında KUZKA, 2 milyon civarında da eski belediye başkanımızın döneminde ödeme yapılmış. Firma bana geldi bizim bunu halledebilme şansımız yok dedi. O gün dolar şu para bugün bu para dediler. Benim ne yapmamı istiyorsunuz dedim. Ödemelerini hızlandırdım. Yaklaşık 3 milyon 300 bin lira ödeme yaptım. Neredeyse bir önceki belediye başkanımız ile KUZKA’nın ödediği paraya yakın bir miktar ödeme yaptım. 7 milyon 300 bin lira böylelikle tamamlandı. Firma yine dedi ki bu rakamlara bunu bitiremeyiz. Ana firma bu işi taşerona vermişti. 1,5 milyon daha verirseniz belki tamamlanır diye konuşmalar varken taşeronun başına gelenler ana firmanın gelmesi işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. En son bize söyledikleri rakam 6 milyon 300 lira teleferiğin bitmesi için para lazım oldu. Biz bu işin sözleşmesini olduğunu böyle bir parayı nasıl muhasebeleştireceğimizi sordum. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını ilettim. İş çok farklı yerlere gitti. Daha sonrasında bu işin bitmesi için yaptığım araştırmada 80-100 milyon arasında bir paraya ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Bu korkunç bir rakam. Ben saçak izlemek için belediye bütçesinden böyle bir para veremem dedim. İş en son bu noktaya geldi.

Üzüldüğüm nokta şu. 2018 yılında bitmesi gereken teleferik bu döneme sarkıyor, teleferik neden bitmiyor diye soruyorlar. Kaynak bulan olursa bitirelim.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şehrimizde en büyük sıkıntılardan biri kentsel dönüşümde yerinde dönüşümün yapılamaması. Bu maalesef pek mümkün değil. Çünkü bir rezerv alan bulmak durumundasınız. Yaşanan sıkıntı da bu rezerv alanın bulunması. Şehrin bu kadar büyüyebileceği çok düşünülmemiş galiba her yere ağaç dikilerek orman olmuş. Nasrullah ile kale arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Kentsel Dönüşüm planımız vardı. Bunun için 50 dönüm rezerv alanı çok zor bulduk. Bu dönemde başlayacaktık. Ancak yaşadığımız deprem felaketi sonrası ağırlık afetten etkilenen illerimize verildi. 
Ben günlük yaşama peşinde değilim. Şehrin bugünü değil, 30-40 yıl sonrasını düşünüyorum. Belediye Başkanı olduktan sonra şehrin hem geçmişi hem şehrin şimdisi hem de şehrin geleceği sizi ilgilendiriyor. Bugüne ait problemler genel problemler gibi değerlendiriliyor. Yarın çok daha büyük sıkıntılar olabilir. Kastamonu’yu el birliğiyle yaşatmalıyız. Şehrimin 30-40 yıl sonrasının kaygısını yaşıyorum. El birliğiyle hazırlık yapmamız gerekiyor.

BEŞ YILDA BİR ARSA SATTIM

Beş yıllık başkanlığım döneminde sattığım bir arsa var. Onun haricindekiler vatandaşların talep ettiği artık parsel dediğimiz alanlar. Yani kendi arsasının yanındaki küçük bir alan belediyenindir onu istiyor. Bana ağız dolusu laf söyleyenler geçen haftalarda bir kurumumuz iki arsa sattı. Kimse sesini çıkartmadı. İhtiyaca göre arsa satması veya gayrimenkul edilmesi kadar doğal bir şey yok. Bilmeyen bize bunu sorsun. Sosyal medyadan yalan yanlış açıklamalar hoş değil.

RUHSAT SAHİBİ BİNASINI YAPAR HASTANEYİ AÇAR

Uğurlu Hastanesi olarak bilinen A Hospital’in olduğu bina 10 yıldır kanayan bir yaraydı. Burada iradeyi gösterip bu hastanenin yeniden ihaleye çıkması için ben görüşmeler yaptım. Ben bu problemi çözeceğim dedim. Bugün İLBANK Genel Müdürümüz o dönem Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısıydı. Beni aradı ‘Başkanım burası daha önce dört defa ihaleye çıktı. Soran dahi olmadı. Boşuna biz harç yatırmayalım alacaksanız yatıralım’ dedi. Ben de alacağım dedim. 10 yıldır çözülmemiş bir problemi çözeceğim diye açıkladım. 10 yıldır herkes neredeydi. Ben bu problemi çözeceğim deyince mi kıymete bindi? Ben burada bir irade gösterdiğimi Recep Bey'le de görüştüm. Genel Merkeze gittim, kendi içimizde problemler oldu. İrade gösterip bu işi buraya kadar getirdim. Bina ve ruhsatı almak için ihaleye çıkarttım. İşletmeyi düşünen herkesle görüşebilirim dedim. Ama ortak kabul etmem diye açıklama yaptım. Bir yıldır bu iş için uğraştım. İşi çözme noktasına gelince bizde almak istiyoruz dendi. Doğru mu yanlış mı bu kamuoyunun takdiri. Üzüldüğüm şey şu oldu. Benden ruhsatı vermem isteniyorken, hiç kimse demiyor başkanın çözeceğim dediği bir yere neden ihaleye girildi. Ben açık kapı bıraktım. Binayı aynı paradan almaya hazırım dedim. Biz burayı belediyenin mülkü yapacaktık. Bugün o binanın içerisine 250 milyon lira para gider.

Birileri kaşıyıp duruyor, temlik bir dosya almışlar onun üzerinden ilimizdeki mahkemeye itiraz, olmadı istinafa götürme, istinaftan şimdi Yargıtaya taşıdılar. Bedelini ödediğimiz ruhsatı henüz alamadık. Konu şu an Yargıtay'da. Önümüzdeki günlerde onun da kararı çıkacak. Yargıtay kararını verdiğinde ruhsatın bizim elimize geçeceğini düşünüyorum. Ruhsat bizdeyken her şey olur. Ruhsat sahibi binasını yapar hastaneyi açar. Şehrin dinamiklerinin bu noktada sesini çıkartmasını beklerdim. Şehrin belediye başkanı burayı alıyorum bu sorunu çözeceğim dediğinde iradesi göz ardı edilmemeliydi. Mahkeme kararı ruhsatla ilgili bir bitsin ne olacağını kamuoyu görür.

KASTAMONUSPOR

Kastamonuspor ile ilgili bilen bilmeyen konuşuyor. Yardım edip etmediğimi kulüp başkanımızın beyanatlarında görürsünüz. 'Belediye Başkanımızdan başka yanımızda olan yok' diyen kulüp başkanımız. Çimlerinden, elektrik tellerine, formasından, medikal malzemesine yaklaşık 8 milyon civarında bizim yardımımız var. Bilgisiz eleştiri olmaz. Bilirsiniz bildiğiniz üzerinden eleştiri yaparsınız. Amed maçının 40 bin lira primini mecliste açıkladım. Yine söyleyeyim bana hiç yardım etmiyorsun diyenler primi açıkladıktan sonra belediye parasını futbol kulübüne vermeye nasıl vicdanın elveriyor dediler. Ben de dedim ki bunu kendi cebimden ödüyorum. Amed maçı primini kendi cebimden verdim.

SAYIŞTAY RAPORUNDAKİ 22 ARAÇ

Sayıştayın yazdıkları tavsiye niteliğindedir. Oradaki raporu geniş olarak meclis kürsüsünden açıkladım. O raporda alım yapılmamış, satım yapılmamış, devlet zarara uğratılmamış şunu şöyle yaparsanız iyi olur denmiş. Çaldın yok, çırptın yok, hukuksuzluk yok, yolsuzluk yok bu raporda.  Şimdi 22 araç konusu şöyle. Kamuoyu adına bazıları yalan beyanda bulunuyor, ulusal gazetelere falan veriyorlar. 2019 yılı itibarıyla bizim teslim aldığımız araç listesinde bahse konu olan 22 araç yok. Bu araçlar envanterden düşülmüş. Trafik tescilden düşülmediği için araç aktif görünüyor. 1961 model araç var. Güncel bizim envanterimizde 175 araç var. Benim envantere ilave ettiğim araç sayısı 51…

PROJELER

Ata Tohumu Fide dağıtımı bu projemiz ödül alacak. Yeni Park ve Bahçeler Yerleşkemizi tamamladık Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından kurduğumuz seralar beğeni kazandı. Projemiz ödül alacak. Park ve peyzaj çalışmalarımız, duvar bahçe, altyapıya verdiğimiz önem şehrimize ziyarete gelen herkes tarafından takdir edildi. Atıksu Arıtma Tesisimiz bugün Türkiye’nin en teknolojik projelerden biri. 1994 yılında Süleyman Başkanımızın projesi. Bunun kaynağını biz bulduk yaptık. Bizim Atıksu Arıtma Tesisimiz üç fazlı. Çok önemli bir proje. Bu projenin bugünkü değeri bugün 750 Milyon liraya yapamazsınız. İçme suyu paket arıtma, Huzur-2 zemin iyileştirme, Dere Islah Projesi’ni tamamladık ve tamamlanması için öncülük ettik. Mehmet Akif Ersoy, Saraçlar Mahallesi ve İnönü Mahallesi’ne Yaşam Alanları kazandırıyoruz. Duvar Bahçeleri bitirdik. Örencik TOKİ’nin yolunu açtık, Olukbaşı Hizmet binası bitirildi. Mustafa Yıldız Halk Kütüphanesi’ni açtık. Karaçomak Barajı Mesire Alanı’nı tamamladık ve hemşehrilerimizin hizmetine açtık. Seçim kataloğumuzda olmayıp şehrin önceliğine göre yaptığımız projelerimiz bir hayli fazla. Ömerul Faruk Darende Huzurevi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi bunlar tamamlandı. Sosyal Belediyecilik bu. Kastamonu Doğal’ı kurduk. Yöresel ürünlerimiz buradan pazarlanıyor. Oyuncak Kütüphanesi Türkiye’de yok. Biz bu projeden ödül aldık. Kastamonu Eğitim Merkezi (KASMEK) çok değerli bir proje tamamladık. Fatih Belediyesi bizden örnek aldı Ahşap Birimi kurdu. Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları Turhan Başkanımızdan bugüne devam ediyor bizlerde üzerimize düşeni yapıyoruz. Nasrullah Meydanı tek tip tabela uygulamasını başlattık. Kültür Sanat ve fuar etkinlikleri yapıyoruz. Türk Dünyası Günleri’ni yaptık. 28 ülkeden gelen oldu. Her yönüyle Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler İklim Değişikliği zirvesini yaptık. Bu programı yaptıktan sonra Yerel İklim Eylem Planı İçin Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi’ne pilot il seçildik. Altı ilden biri olduk. Yaptığımız çalışmalar için bakanlığımız bizlere teşekkür etti. Ücretsiz Wifi’leri kurduk. Teknokent şehrin olmazsa olmazıdır. Buraya verdiğimiz katkı çok büyük. O iradeyi göstermemiş olsak şehirde Teknokent yoktu. Güneş Enerji Santralleri projesinin kredisi onaylandı, Kuzeykent İtfaiye Binası tamamlandı. Dernekler Binası Projesi’nde sona geldik. Büyük ölçüde bitirdik. Mehmet Akif Ersoy Kapalı Pazar yerini büyük ölçüde tamamladık. Millet Bahçesi 240 dönüme yapılıyor. Önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak. Bizim derdimiz memleket. Sıfır atık projelerimizle ilgili ödül aldık. Yine bu doğrultuda 4,5 milyon lira hibe aldık. Geçici Hayvan Bakımevimizin yanına yapacağımız ek alana da yüzde 40 destek verecek Tarım ve Orman Bakanlığımız. Sadece geçen hafta şehre kazandırdığımız 10 Milyon liralık yatırım var. Salgınla, afetlerle mücadelede büyük emek verdik. Toklu Tepe Seyir Alanı’nı Özel İdare’den yeni devraldık. Şimdi 60 dönümlük alanı düzenleyeceğiz. Ciddi bir maliyeti var. Parça parça yapacağız elbet bir kaynak bulacağız. Gençlik ve Kültür Merkezi’nin projesi hazır. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Tasavvuf Müzesi ve Dergahanesi projemizi Hisarardı Okulumuzun orada yapacağız. Bu okulumuzu belediyemize aldık. Arkasında iki dönümlük bir alan var orayı da otopark yapacağız.

İŞÇİYE MÜJDE

Civar belediyelerimizden ciddi anlamda 'sen ne yaptın bu rakamlar biraz fazla' diyen başkanlarımız oldu. Benim dönemim kadar işçisinin çalışanının yanında olan ve destek olan zordur. Tüm imkanları zorlayarak son noktasına kadar çalışanlarımızı mağdur etmeden maaş düzenlemeleri yaptım. Şimdi de buradan müjdeleyeyim. Belediye personelimize birer ev sahibi olsunlar diye kooperatif kuruyoruz. İnşallah en kısa sürede çalışmalar başlayacak. İnşallah yine en kısa zamanda evlerine kavuşturacağız."