Yakupoğlu'ndan Merkez Ortaokulu öğrencilerine konferans

KÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Merkez Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine konferans verdi.

  • 954
Yakupoğlu'ndan Merkez Ortaokulu öğrencilerine konferans
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstiklal Marşının kabulünün 99. yılı etkinlikleri kapsamında Merkez Ortaokulu çok amaçlı salonunda Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, 8. sınıf öğrencilerine "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımız" konulu konferans verdi.

Hepimizin kutsalı İstiklal Marşımızın yazım aşaması ve Mehmet Akif Ersoy'un yaşamından kesitler sunan ve tarihi bilgiler veren Prof. Dr. Yakupoğlu, sıkıntılar içinde geçen ama bir o kadar da bizim için ulvi olan kurtuluş savaşı dönemini, İstiklal Marşımızın ortaya çıkış aşamalarını en açık biçimde öğrenciler ile paylaştı.

Konferans, soru cevap şeklinde son bulurken öğrencilerden gelen yoğun ilgi Yakupoğlu'nu memnun etti. Merkez Ortaokulu Müdürü Halit Özden; okula gelerek öğrencilerle çok değerli bilgiler paylaşan Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu'na şükranlarını sundu ve plaket takdim etti. Özden, programın gerçekleşmesinde katkısı olan Merkez Ortaokulu Öğretmeni Necati Küpoğlu'na ve konferansı ilgi ile takip eden Merkez Ortaokulu öğrencilerine teşekkür etti.