'Yapılması planlanan projelerimiz'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

  • 1878
'Yapılması planlanan projelerimiz'

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından geçtiğimiz günlerde belediye binasında basın toplantısı düzenlendi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Vidinlioğlu, planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

"KAVŞAK DÜZENLEME PROJESİ

Şehrimizin trafik akışının daha sağlıklı ve güvenilir olması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Çalışma dahilinde şehrimizdeki kavşaklar ele alınacak ve gerekli düzenleme yapılacaktır.

TOKLU TEPE SEYİR KULESİ PROJESİ

Mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde bulanan ve kurumumuza 10 yıl süreyle tahsis edilen alanda 1. Etap projemiz olan Seyir Kulesi yapımı ve çevre düzenlemesine 2023 yılı içerisinde başlayacağız. Projemizin tüm etapları tamamlandığında seyir terası, manzara ve seyir alanı, dinlenme alanı, piknik alanı, çocuk oyun alanı, bisiklet yolu, yürüyüş yolu da yer alacak.

TOSYA YOLU KAPALI PAZAR PROJESİ

Tosya Yolu Kapalı Pazar Alanının ihalesi yapılıyor. Burayı da hayata geçirmiş olacağız. Projemiz 5 bin metrekare alan içerisinde 1400 metrekare oturumlu toplam 2 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip 2 katlı betonarme binadan oluşmaktadır.

DERNEKLER BİNASI PROJESİ

Buranın da ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 711 ada 56 parsel üzerine 3 katlı 455 metrekare toplam inşaat alanlı bir proje.

KUZEYKENT KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ

Memleketin en çok ihtiyacı olan projelerden biriydi. Onun ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bir ay içerisinde maliyet hesapları bitmiş olacaktır diye düşünüyorum.

ÜST GEÇİT PROJELERİ

Mehmet Akif Ersoy ve İnönü Mahallesi üst geçit projelerimizi gerçekleştireceğiz. İlk etapta İnönü Mahallesi Şekerevleri’nin oradan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne bağlanan bir üst geçidi tamamlayacağız.

İNÖNÜ MAHALLESİ ARAÇ KÖPRÜSÜ PROJESİ

İnönü Mahallesi Kebeci Market yanında yaptığımız yaşam alanının bulunduğu noktadan derenin karşısında bulunan okullar bölgesine araç köprüsü yapacağız. Yine Saraçlar Mahallesinde bulunan dere üzerinde aynı çalışmayı gerçekleştireceğiz.

HZ. PİR ŞEYH ŞABAN-I VELİ TASAVVUF MÜZESİ VE DERGAHHANESİ

Benim gündeme getirdiğim ancak 350 metrekare nedeniyle tamamlayamadığımız Hisarardı Okulu'nun orasını Belediyemize kazandırma projemiz vardı. Benim gönlümden geçen Türkiye’nin dört manevi kutbundan bir tanesi olan Şeyh Şaban-ı Veli’nin önünü trafiğe kapatmak. Orada iki otopark çalışması yaptık. Okulun arkasında 2 bin dönüm yerimiz daha var. Burada tapuya yanlış bir işleme olmuş. Mecburen bir mahkeme süreci yaşadık. Bu süreç bitti. Ben Hisarardı Okulu karşısında Kuzeykent’ten Spor Lisesi için yer verdim İl Özel İdaremize. İl Özel İdaremiz de okulu belediyemize verdi. Burada Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Tasavvuf Müzesi ve Dergahhanesi projesini gerçekleştireceğiz. Otopark, Tasavvuf Müzesi, Dergahhane, Restoran, Kütüphane ve Söyleşi Salonu’nun bulunduğu projemizi inşallah en kısa zamanda yapıp bitireceğiz. İnşallah İsmailbey Külliyesi ve Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı’nın da öncülüğüyle iki noktada aşevini tamamlamış da olacağız."

"BELEDİYE TARİHİNDE 100 KİLOMETRE ASFALT YAPILAN BİR DÖNEM YOK"

"Geçtiğimiz yıl özellikle ciddi bir asfaltlama çalışması gerçekleştirdik." diyen Belediye Başkanı Vidinlioğlu, "Kastamonu tarihinde görülmemiş bir asfaltlama gerçekleştirildi. Kastamonu Belediyesi tarihinde 100 kilometre asfalt yapılan bir dönem yok. Önümüzdeki süreçte her iki sanayimizin de yollarını komple asfaltlayacağız. Yine belediyemiz arka kısmı ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Devlet Hastanesi bölgesinde bozulan asfalt alanları öncelikli olarak yapacağız. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde çok az bir yerimiz kaldı onu da yapacağız." dedi.