'Yaşam alanı projelerinde çalışmalar sürüyor'

Belediye Başkanı Vidinlioğlu, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, İnönü Mahallesi ve Saraçlar Mahallesinde yapımı devam eden yaşam alanı projeleri hakkında bilgi verdi.

  • 1313
'Yaşam alanı projelerinde çalışmalar sürüyor'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarını belediye çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Yaşam alanı projeleri hakkında konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu; "Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde yaşam alanı bitme aşamasına geldi. 3 bin metrekare üzerine gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl yapımını tamamladığımız semt sahamızın da yer aldığı parkımızın toplam alanı ise 5 bin 250 metrekare olacak.

İnönü Mahallesi’nde 27 dönüm alan üzerine yapılacak olan projemizin temeli atılmış olup çalışmalar hızla devam etmektedir. Yeni yaşam alanı içerisinde 8 bin metrekare yeşil alan ve 20’nin üzerinde bitki çeşidiyle bitkisel peyzaj düzenlemesinin yapılacağı proje içerisinde 200 adet kapalı garaj bulunuyor.

17 bin metrekare alan üzerinde temelini attığımız Saraçlar Mahallesi Yaşam Alanı ve Kapalı Garaj Projemiz içerisinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, fitness alanları, kafeterya, oturma ve piknik alanları olacak. Yine burada kapalı garajlarda yer alacak." ifadelerini kullandı.

Duvar bahçe projesinden bahseden Vidinlioğlu, "Şehrimizde ilk kez uygulanan duvar bahçe projesini tamamladık. 106 metre uzunluğunda üç metre yüksekliğindeki duvar kentin ahşabı, doğası ve tarihiyle olan bütünlüğü yansıtan bir görünüme kavuştu. Bu çalışmayı da önümüzdeki süreçte şehrin belirli noktalarına yaymak istiyoruz." diye konuştu.