Kızılay'daki eylem sona erdi

Polisin sağanak yağmur altında yaptığı tazyikli su ve biber gazlı müdahale sonucu Kızılay'daki eylem sona erdi.

  • 603
Kızılay'daki eylem sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kızılay’daki eylem sona erdi

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarını Kızılay’da protesto eden gruba müdahale edilmiş, grup ara sokaklara dağılmıştı. Polisin sağanak yağmur altında yaptığı tazyikli su ve biber gazlı müdahale sonucu Kızılay’daki eylem sona erdi.

KESK'in başını çektiği, DİSK, TTB ile TMMOB'un da destek verdiği Taksim Gezi Park'ı için iş bırakma eylemi yapmıştı. Eylem için alınan izin saat 18.00’da sona erdi. Bir çok eylemci alanı terk ederken marjinal gruplar alanı terk etmedi. Bunun üzerine polis ekipleri defalarca grubun alanı terk etmesi yönünde anonslar yaptı. Yapılan anonslara rağmen Kızılay’ı terk etmeyen gruba polis müdahale etti. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağılarak buralarda polisle çatıştı. Sağanak yağmur altında saatlerce tazyikli su ve biber gazı ile müdahale eden polis eylemcileri dağıtmayı başardı. Eylemcilerin dağılmasıyla Atatürk Bulvar’ı gecikmeli de olsa trafiğe açıldı.

Öte yandan atılan gazdan etkilenen bir vatandaş da olay yerine çağrılan ambulans ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.