Veresiye alacakları için ilginç yöntem

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde veresiye alacaklarını alamayan kahveci ilginç bir yönteme başvurdu.

  • 1328
Veresiye alacakları için ilginç yöntem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde kıraathane işletmecisi olan İsmail Gürler, veresiye sattığı çayların parasını alabilmek için iş yerine astığı not ile müşterilerine çağrıda bulundu.

İlçe merkezinde 22 yıldır kıraathane işleten 47 yaşındaki İsmail Gürler, veresiye sattığı çayların parasını müşterilerinden alabilmek için farklı bir yönteme başvurarak çay ocağının önüne "Yeri geldi gaz paranız, zamanı geldi tuz paranız, bazen sigarada dumanınız oldum. Çayınıza kahvenize zaten hep durdum. Bir yıldan beri bekleye bekleye soldum. Tahsilat servisine uğrayın zaten sarardım soldum" notunu yazarak alacaklarını istedi.

Kıraathane işletmecisi İsmail Gürler konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; "Müşterilerimizin geneli tarımla uğraştığı için belirli dönemlerde sattıkları ürünlerin paralarını alabiliyorlar. Biz çiftçilerimizin durumunu anlayışla karşılıyoruz, veresiyelerimizi de buna göre şekillendiriyoruz. Pancar paraları yattığına göre gün tahsilat günüdür. Buradan bütün veresiye borcu olan müşterilerime sesleniyorum. Tahsilat servisine uğrayın, çaycınızı soldurmayın" dedi.