Yaşlılara Müjde! Paso Paraları Geri Ödenecek

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'yle yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada '65 yaş üzeri vatandaşlarımız bundan sonra pasoları ücretsiz dağıtılacak, alınan paso paraları geri ödenecek' dedi.

  • 1050
Yaşlılara Müjde! Paso Paraları Geri Ödenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Tahsin Babaş dün Kuyudibi mevkii Cebrail Mahallesi Kırkçeşme Caddesi’ndeki bazı esnafları ziyaret etti. Esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Babaş, burada vatandaşların isteklerini dinledi.

Vatandaşlar toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak olan 65 yaş üzerinin Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nden ücretli paso dağıtılmasını istemediklerini belirttiler. Konuyla ilgili çalışmayı geçtiğimiz hafta içerisinde başlattığını belirten Başkan Babaş, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin bundan sonra 65 yaş üzeri vatandaşlardan paso ücreti almayacağını alınan ücretlerin ise geri iade edeceğini belirterek sorunu çözdü.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin de bu şehrin bir değeri olduğunu ifade eden Babaş, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çıkardığı yönetmelikle birlikte, 65 yaş üzeri vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaya başladı. Bu noktada olası bir karışıklığı önlemek ve düzeni sağlamak adına Özel Halk Otobüsü Kooperatifi’ndeki arkadaşlarımız paso uygulamasına geçti. Bunun içinde bazı yatırımlar yaptılar. Vatandaşlarımızdan alınan paso ücretleri noktasında da yeni bir düzenlemeye gittik. Bundan sonra 65 yaş ve üzeri vatandaşımızdan paso parası alınmayacak ve alınan ücretler geri ödenecek” diye konuştu.