'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu kamuoyunu bilgilendirme toplantısı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı.' dedi.

  • 3411
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'

Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi Ana Hizmet binasında, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yurt, Resul Köprülü, belediye meclis üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı kamuoyu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bugüne kadar yapılan çalışmalar ve icraatlar hakkında ne aşamaya gelindiğini hem basın mensuplarını hem de vatandaşlarımız tarafından sorulan sorulara meclis üyelerinin rahatlıkla cevap verebilmeleri açısından bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Vidinloğlu, “Yaklaşık 43 ay oldu göreve geleli. Öncelikle bütün basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bu süre zarfında yaptığımız işleri kamuoyuna duyurma anlamında büyük bir vazifeyi ifa ediyorsunuz.” dedi.

“KASITLI YANLIŞ YORUMLARA RASTLIYORUZ”

Vidinlioğlu, “İlk yaptığımız açıklamada da hep bir mali disiplinden söz etmiştik. Çok şükür tabi, dönem itibarıyla belki belediyecilik tarihinin en zor dönemini birlikte yaşıyoruz. Çünkü önce bir pandemi sürecini yaşadık. Akabinde de bütün dünyayı etkisi altına alan enerji sıkıntısı, doğalgaz ve elektrikteki fiyat artışları elbette ki herkesi etkilediği gibi belediyemizi de etkiledi. Bu sene 2 defa ek bütçe yapmak zorunda kaldık. Hükümetimizin de yaptığı bir şey oldu. Çünkü kimsenin hesabı çok net bir şekilde tutmadı. Şimdi hep söylüyoruz, ‘ortak akıl ve şeffaflık ilkesi’ ile yola çıktık ve yolumuza da bu şekilde devam ediyoruz. Bizim için en önemli şeylerden bir tanesi de istişare kültürünün oluşması. Bunun oluşması adına da birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabi yine yapılan işlerle ilgili elbette ki siyasetin bir tarafında da o var, algı yaratmak adına bazen kasıtlı yanlış yorumlara da rastlıyoruz ama biz şeffaflık ilkesi gereğince bunların hepsini kamuoyu ile paylaşıyoruz. Hem vicdani hem de hukuki sorumluluklarımızı yerine getirme gayreti içindeyiz.” diye konuştu.

“800 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK”

Kovid-19 salgını ve akabinde de dünyayı etkisi altına alan ekonomik sıkıntılar global enerji krizinin olmasından söz eden Vidinlioğlu, “Tabi gelirlerin azaldığı bir süreçten geçtik ama yine bu dönemde esnafımızı rahatlatmak adına da biz kiralarda hep ertelemeler yaptık, kimilerini almadık yine düşük gelirli ailelerimize yardımlara devam ettik. Hem esnafımızın hem de hemşerilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Şimdi tabi bu geride bıraktığımız 43 ayda rakam vermek gerekirse 330 milyon TL'lik öz kaynaktan yatırım harcaması yaptık. Yine bakanlıklarımız ile birlikte ortak projeleri de ele aldığımızda yaklaşık 800 milyon TL’nin üzerinde de yine bir çalışmamız oldu. Gelirlerimizin azalması karşısında disiplinli ve planlı düzenleme ile 145 milyon TL olan belediyemizin toplam borcunu da bugün itibariyle 108 milyon TL'ye düşürdük azaltmaya devam ediyoruz. Bugün belediye olarak finansal açıdan daha kuvvetli bir durumdayız. Kastamonu Belediyesi tüm borçlarını karşılayabilecek bir güce sahiptir. Tabi bu şunu da gösteriyor hem yatırımı artırırken bir yandan da borç yükünün azalması da bizim şehrimize ve kaynaklarımıza nedenli sahip çıktığımızın da göstergesi. Şimdi bugün sahaya gideceğiz yaptığımız çalışmaları birlikte göreceğiz. Kimilerinin temelini 2 ay önce attık ama onlar da sizler de vardınız zaten çok kısa sürede ne kadar yol aldığımızı da göreceğiz.

2022 yılına ait dip notunuz da olsun diye bu rakamları veriyorum. İçme suyu şebeke hattında yaklaşık 14 buçuk kilometre düzenleme yaptık, yine kanalizasyon şebeke hattında 6 kilometre bir düzenleme yaptık. Biliyorsunuz hep söylediğim bir şey var şehrin alt yapısı. 50 yıl öncesinin alt yapısı dolayısıyla hem normal su hattımızda hem de kanalizasyon hattımızda çok ciddi sıkıntıları yer yer yaşıyoruz tabi, bu genel bir revizyondan geçmeden bu sıkıntılar da ara ara yine yaşanmaya devam edecek. Çünkü hem boru çapları hem de su hattının eski olması sebebiyle bu sıkıntılar yer yer yaşanıyor.

Yine yağmur suyu şebeke hattımızda da 6 kilometreye yakın bir düzenleme yaptık. En çarpıcı rakamlardan bir tanesi, 5 metre genişliğinde şehir içinde 100 kilometre asfaltlama yaptık. Bordür, andezit ve parke toplamı da yaklaşık 140 bin metrekare. Betonarme duvar sanat yapıları 2 bin 200 metrekare, taş duvar sanat yapılarında bin 350 metrekare olmak üzere yapılmış olan hizmetlerden bazıları.” ifadelerini kullandı.

“EMİN BEYE HAYIRLI OLSUN”

MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar’ın istifası ve Milletvekilliği aday adaylığı için sorulan soruyu da cevaplayan Vidinloğlu, “Emin bey il başkanımızdır. Tabi böyle bir niyetinin olduğunu da zaten biliyordum. Hem kendisine hem camiamıza, partimize hayırlı uğurlu olsun. Ben görevimin başındayım. Bu konuda genel merkezimizin hep yanında oldum. Ben teşkilata bağlı birisiyim. 40 yıldır bu süreçlerden hep geçtik, yer yer önceki dönemlerde de işte adaylıkla ilgili söylentiler oldu. Bundan 10 sene önce de oldu. Daha öncesinde de oldu. Yine belediye başkanlığı içinde daha önceden olmuştur. Nasip bugüneymiş, bugün benim için önde olan şey Kastamonu belediyemizin ihtiyaçları noktasında bir an önce üstüne düşen görevleri, daha da fazla yapması ve şehrin hem misyonuna hem de vizyonda katkıda bulunmak. Gelecekle ilgili çok fazla bir şey söylemek doğru değil, zamanın ne gösterdiği kimse tarafından bilinmez. Yaşadığımız seçim sürecinde de benim adaylığım çok sürpriz bulunmuştu. Onun için siyasetin doğasında her şey var. Her zaman dediğim gibi ben genel merkezimizin alacağı her türlü karara saygılıyım, burada önemli olan hem Kastamonu'nun menfaatleridir hem de partimizin menfaatleridir; ama zaten bizim siyasi anlayışımızda da önce ülkem, devletim, sonra partim ve ben anlayışı önde. Benim şu anda bir şey söylemem çok doğru olmaz. Ben 5 yıllığına Kastamonu belediye başkanı olarak seçildim. İnşallah şehre daha da güzel hizmetler yapmak nasip olur. Tabi hem pandeminin yükünü üzerimizden epeyce attık, inşallah bu ekonomi ve enerji ile doğal gazla ve benzeri ilgili sıkıntıları da bir an önce atarız da şehrin temel ihtiyaçları noktasında şehre daha çok yol aldırırız, ben işin o tarafındayım, teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmanın ardından programa katılanlar ve basın mensupları ile gerçekleştirilen projelerde incelemelerde bulunuldu ve yapılan icraatlar gezildi.

'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'
'Yatırımlar artarken, borç yükümüz azaldı'