Yavrularımıza sahip çıkıyoruz

Harika bir insan portresi sergileyen Gülay Demirci, öncü olduğu çalışmalarla ve temin ettiği desteklerle Mehmet Aslan'a umut oldu. Aslan, şimdi tedavide, sıra Yağız Batu'da.

  • 1879
Yavrularımıza sahip çıkıyoruz

Sinirleri ve kasları etkileyerek kasların giderek zayıflamasına neden olan spinal müsküler atrofi (SMA) hastalığı bebek yaştaki bazı çocuklarda görülüyor.

Türkiye'de 2020 verilerine göre 1300'den fazla bebekte görülen bu hastalığın tedavisi oldukça pahalı.

Tedavisi yurt dışında yapılabilen SMA hastası bebekler için duyarlı vatandaşlarımızdan Pınarbaşı'lı olan Gülay Demirci 30 yıldır İstanbul'da yaşıyor. İlkokul mezunu olmasına rağmen kendini her konuda yetiştirmiş bir çocuk ve bir torun sahibi. Profesyonel bir çocuk bakıcısı olarak eşi ile beraber yaşıyor. Onun asıl özelliği "çocuk" dedin mi akan suların durduğu bir hassasiyet ve yardım içgüdüsünün hayatının bir parçası olması.

SMA hastası 18 aylık Cideli Mehmet Aslan'ın yaşaması için 60 milyon liraya yakın bir desteğin bulunmasında kendisi ve yakın arkadaşları ile gece gündüz çalışmasından ve başarmasından tanıdık.

Aylarca maçta seyircilerden, parklarda dolaşanlardan, yemekli gece düzenlemesinden, yöresel yiyeceklerin yapılıp satılmasından, kermeslerden ve daha birçok zorlukların üstesinden gelerek yavrumuz Mehmet Aslan'ın hayata dönüşüne baş aktör olmasından dolayı taktir ediyoruz.

Mehmet Aslan şimdi Dubai'de tedavide ve iyileşerek dönecek. Az çok demeden yardım edenlerin sayesinde bu mutluluğu yaşarken Doğanyurt'lu 1 yaşındaki yavrumuz Yağız Batu'da aynı hastalığın talihsizliğinde olduğunu öğrenince Gülay Demirci yine başladı Yağız Batu için umut ve hayat olmaya.

1 aydır yardım temin etmede iyi bir yol aldıkları görülüyor. Hilesiz, hurdasız her kuruşun amaca gittiği tertemiz bir kampanya.

Sonunda, bir yavrumuzun hayata tutunmasının mutluluğu ve hazzı var. Bu toprakların kurtarılmasında nasıl ki Şerife Bacı'mız var, SMA denen hastalığın pençesinden kurtarmak için mücadele eden Gülay Demirci var.

Kastamonu Kadın Derneği Başkanı Sayın Emine Çelik başkanımızla gurur duyardık, şimdi de Gülay Demirci’nin çalışmalarından mutlu oluyoruz. Diğer aktif çalışan kadınlarımızı da asla yok sayamayız. İsimleri yok ama harika varlıkları güç katmaktadır. İyi ki varsınız iyi ki hemşehrimizsiniz.

Yavrularımıza sahip çıkıyoruz

Yağız Batu yavrumuzu da hep beraber kurtaralım.

Haber : Emin Eğri