Yeni mahsul pirinç, fiyatları düşürdü

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yeni hasadı yapılan pirinçler fiyatları düşürdü.

  • 448
Yeni mahsul pirinç, fiyatları düşürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya genelinde yaklaşık 8 bin dekar alanda pirinç hasadı yapıldığını söyledi.

İlçedeki tarım ürünlerinin başında pirinç yetiştiriciliği geldiğini belirten Akdiken, şunları kaydetti:

"Verimli toprakları olan Tosya'mız, tarihi ipek yolu üzerinde yer alan çok eski bir yerleşim yeri. Uluslararası D-100 karayolunun da ilçemiz sınırları içerisinden geçmesi, Tosyamızın ve ürettiği ürünlerin hem ulusal hemde uluslararası platformda geniş bir şekilde tanınmasına katkı sağlamış. Bütün bu özelliklere Tosyalının çalışkanlığı ve üretkenliği de eklendiğinde ortaya bir birinden değerli ürünler çıkmış. Tosya'da, sanayinin ardından en çok istihdamı tarım ve buna bağlı yapılan hayvancılık sağlamaktadır. Bu özelliği nedeniyle üretilen ürünler çok geniş bir kitleyi yakından ilgilendirmektedir. Bu değerli ürünlerimizden biri ise pirinç yetiştiriciliğidir. Tosya pirinci, tüketicilerin ısrarla aradığı damak lezzetleri arasında yer almaktadır. İlçemizde pirinç hasadının tamamlanmasının ardından yeni ürünler satışa sunuldu."

Yeni pirinçlerin satışa sunulmasının ardından pirinç fiyatlarında azda olsa düşüş meydana geldiğini dile getiren Akdiken, Sarıkılçık pirincinin 6,5 liraya, Yaşar pirincinin 5,5 liraya, Osmancık 97 pirincinin ise 5 liraya alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.