'Yeni yerimizle daha çok kişiye ulaşacağız'

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, yeni binasında hizmet vermeye başladı.

  • 1061
'Yeni yerimizle daha çok kişiye ulaşacağız'

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, İsmailbey Mahallesi Hacı Nedime Kaya Sokak üzerinde bulunan yeni binasında hizmet vermeye başladı.

İHH Başkanı Kadir Horuz, yeni binalarına ilişkin yaptığı açıklamada, daha merkezi bir konuma taşınmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Her bir birimimiz bir dernek statüsünde Kastamonu’da çalışıp, gayret ediyorlar. Bundan dolayı da bize yer ve depo lazım oluyor. Bu bize uzun zamandan beri bir ihtiyaçtı. Buranın reklam boyutu konusunda da derneğimize iyi şeyler katacağını düşünüyoruz. Yeni yerimizle daha çok kişiye ulaşacağımıza inanıyorum. Kirasını 5 yıllığına Allah razı olsun 4 finansör üstlendi. Buranın işleyişini en güzel şekilde yaparak hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

"DERNEĞİMİZE KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Ali Fuat Darende Okulu Yanı Yeşil Kent Sitesi yanındaki diğer binalarında ise İHH Kadın Komisyonu ve Genç İHH Kadın Komisyonu'nun hizmet vereceğini belirten Horuz, “Yeni yerimizin toprak sahipleri, mülk sahipleri de bize sağ olsunlar kolaylık sağladılar. Erkek Komisyonu, Arama Kurtarma Birimi’miz ve bağış kabul sistemimiz buradan devam edecek. Bu şekilde hizmet kalitemizi daha da üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Çarşıya daha yakın olduğumuz için gönüllük konusunda da bize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hatta ‘İHH burada yeni mi kuruluyor?’ diyen bağışçılarla karşılaşıyoruz. İnşallah nice iyi hizmetler vermek nasip olur.” diye konuştu.

"VAKFIMIZIN GENEL BAŞKANI BÜLENT YILDIRIM’IN KATILIMIYLA BİR AÇILIŞ PLANLIYORUZ"

Dernek binasına ilişkin açılışı ileri tarihe ötelediklerini anlatan Horuz, “Vakfımızla istişare sonucunda Filistin süreci sebebiyle bunu öteledik. Biliyorsunuz orada büyük bir zulüm var. Şu süreçte biraz askıya aldık. Mart-Nisan aylarında belki ramazan sonu da olabilir, Vakfımızın Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın katılımıyla bir açılış planlıyoruz. Şu anda hizmetimizi geciktirmemek adına dernek binasını işler hale getirdik. Vatandaşlarımız bu kapsamda derneğimize gelerek gerek Filistinli kardeşlerimize gerekse ülkemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere bağışlarda bulunabilirler.” dedi.

E.K