Yenidünya, Azdavay ve Pınarbaşı'nı Ziyaret Etti

Prof. Dr. Yenidünya, vatandaşının sorununu kendi sorunu olarak görmeyenlerin vekillik yapamayacağını vurguladı.

  • 433
Yenidünya, Azdavay ve Pınarbaşı'nı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yenidünya: “Halkının sorunlarını kendisinin sorunu bilen bir vekil olacağım” 

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerini ziyaret etti. Ziyaretlerinde halkla iç içe olan Prof. Dr. Yenidünya, vatandaşının sorununu kendi sorunu olarak görmeyenlerin vekillik yapamayacağını vurguladı.

Seçim çalışmaları kapsamında Kastamonu ve ilçelerini karış karış gezen CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Azdavay ve Pınarbaşı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk ziyaretini Azdavay’a gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaştı. Ulaşımdan kaynaklanan nedenler yüzünden Azdavay’a geciktiği için kendisini bekleyen kalabalıktan özür dileyen Prof. Dr. Yenidünya, Kastamonu’nun ilçeleri ile olan en büyük probleminin ulaşım olduğunu kaydetti.

“SORUNLARA KAYNAĞINDA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

7 Haziran akşamı halkın teveccüh göstermesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Kastamonu Milletvekili olarak girmesiyle birlikte gerçekçi analizlerle Kastamonu’yu ve Kastamonu’nun bütünsel sorunlarını masaya yatıracağını ifade eden Prof. Dr. Yenidünya: “Kastamonu’muzun sorunlarını çözmeliyiz. Vatandaşlarımızın derdine derman olmalıyız. Ancak bunları yaparken popülist yaklaşımlardan da uzak durmalıyız. Bizim memleketimizin en büyük sorunu her zaman her yerde de söylediğim gibi temsil sorunudur. Temsil sorununu aştığımız zaman birçok sorunun çözümü için de önemli bir eksikliği gidermiş olacağız. İsteyen, hakkını layıkıyla alan, halkının sorunlarını kendisinin sorunu bilen bir vekil olacağım. Allah izin verirse 8 Haziran sabahından itibaren biz yine Azdavay’da, Pınarbaşı’nda, Doğanyurt’ta, Cide’de, İnebolu’da, Çatalzeytin’de, Abana’da, Bozkurt’ta olacağız. Sorunları beraber belirleyip beraber çözüm yolu üreteceğiz. Ben yaptım oldu anlayışının dışında halkımızın beklentilerini, taleplerini dikkate alarak Azdavay’ın sorunlarını yine Azdavay’da çözeceğiz” dedi.

“4 YIL ÖNCE SÖYLENENLER HALA SÖYLENİYOR”

Azdavay ziyaretinin ardından Pınarbaşı’na geçen CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya,   Pınarbaşı’nda da halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

Vatandaşlarla tek tek tokalaşıp sohbet eden Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, gösterilen ilginin sahil ilçelerinin makûs talihini değiştireceğini vurguladı.

Halka sohbet eden Prof. Dr. Yenidünya yaptığı açıklamada, Azdavay, Cide, Doğanyurt, Çatalzeytin, Şenpazar, Bozkurt ilçelerinin yaşadığı sorunların temel kaynağının ulaşım olduğunu dile getirerek:

“Pınarbaşı-Ulus-Bereketli Yolu her yıl ihale ediliyor ancak her ne hikmetse yapılan ihale farklı gerekçeler gösterilerek iptal oluyor. Kastamonu’nun vekilleri acaba bu yol ihalesinin neden iptal olduğunu hiç merak edip araştırmışlar mı? Kastamonu’nun temsilcisi konumundaki siyasiler Pınarbaşı yolunun bir an önce modernize edilmesi konusunda öncü bir adım atmışlar mı? Neden 4 yıl önce söylediklerini hala Pınarbaşılı hemşerilerime söylüyorlar? Neden şimdiye kadar yolun bitirilmesi için dirayet göstermemişler?  Artık ilçelerimizin il merkezi ile arasında yaşanan iletişimsizliğine son vermemiz gerekiyor. Yapılan işleri takip etmeliyiz. Yapacağımız işler göstermelik değil, halkımızın menfaatine olan işler olmalıdır. 4 yıl önce söylenenler hala söyleniyorsa bunu Pınarbaşılı hemşerilerim bir kere sorgulamalılar” diye konuştu.

“TURİZM KONUSUNDA ELİMİZDEKİ İMKÂNLARI DOĞRU DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Kanyonu, şelalesi mağaraları ile turizm açısından eşsiz bir konumda olan Pınarbaşı için şimdiye kadar bir şey yapılamamış olmasının eksiklik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Avrupa’da insanlar kanyonları, şelaleleri, mağaraları görmek için bir uçtan bir uca seyahat ediyorlar ve seyahat ettikleri yerlere ciddi ekonomik katkı sağlıyorlar. Dünyaca ünlü Valla Kanyonu’muz varken maalesef biz bunu kullanamıyoruz. Valla Kanyonu için yeteri tanıtımı gerçekleştiremediğimiz için yerli ve yabancı turisti Pınarbaşı’na getiremiyoruz. Bunu başarabilirsek hem Pınarbaşı için hem Azdavay için ciddi potansiyel yakalamış oluruz. Turizm konusunda elimizde envanterini doğru olarak kullanabilirsek, sağlam, ayağı yere basan projeler üretebilirsek amacımızı gerçekleştirmiş oluruz. Valla Kanyonu, Çatak Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Ilgarini Mağarası’nın güzelliklerini dünyaya tanıtacağız. İlglili bakanlıkların gerekirse kapısında yatacağız. İstemek nasıl oluyormuş herkese göstereceğiz. Önce alt yapımızı hazırlayalım, sonrası ardı sıra gelmeye devam edecek. Vatandaşlarımız yeter ki buna inansın. Bilgisi, becerisi, deneyimi ve temsil yeteneği olan insanları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndersinler” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZEMEYENLERE MESAJ VERMEMİZ GEREKİYOR”

İlçelerin bir diğer önemli sorununun ise köyler ile olan kopukluk olduğunu belirten CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “İlçelerimizde yaşanan bir diğer sorun ise köylerimiz ile ilçelerimiz arasında yaşanan sorunlardır. Köylerimizin önemli sorunu alt yapı eksikliğinden kaynaklanan sorunlardır. Köylerimizin yol, su, kanalizasyon ve elektrik sorunu hala devam ediyor. Birçok köyümüzün yol sorunu hala hat safhada. Özellikle kış aylarında köylerimizin ilçelerimiz ile olan bağlantısı kesiliyor. Kış şartları çok ağır olduğu zamanlarda köylerimizin yolları aylarca kapalı kalıyor. Vatandaşlarımız hasta olduğu zaman ya da başka bir işi olduğu zaman ilçeye ulaşmak tam bir çileye dönüşüyor. Vatandaşlarımıza zulüm yapılıyor. 2015’in Türkiye’sinde birçok şehrimizde yolu olmayan, alt yapısı kurulmayan köy bulunmazken bizim birçok köyümüz hala 1990’ları yaşamaya devam ediyor. Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Buradan Pınarbaşı’mızda bir köye gitsek gördüğümüz manzara lafa yer bırakmayacaktır. Hani Pınarbaşılı hemşerilerimin seçtiği vekiller nerede? Seçimden seçime gelerek oy isteyenler ve 4 yıl önce olduğu gibi çözemedikleri sorunları tekrar gündeme getirerek çözeceklerini iddia edenlere bir mesaj vermenin zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

“KASTAMONU’DA DOĞACAK GÜNEŞİN IŞIĞI HERKESİN GÖZÜNÜ ALACAK”

İlçelerin bir diğer sorununun ise sağlık alanında yaşanan sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Kimilerine göre Kastamonu’nun sorunu olmadığı söylense de görünen köy kılavuz istemez. Pınarbaşılı hemşerilerim Toplu Sağlığı Merkezi’ni tam olarak kullanamıyor. Toplum Sağlığı Merkezi diye tabela var ancak Pınarbaşılı hemşerilerim sağlık alanında sorun yaşamaya devam ediyor. Benim vatandaşım hastalığına derman bulmak için Pınarbaşı’ndan Kastamonu merkeze gitmek zorunda bırakılıyor. Vatandaşımın Kastamonu merkeze giderken yolda çektiği eziyeti daha saymıyorum. Az kaldı. Sağlıkta, ulaşımda, ekonomide ve sosyal hayatta sorun yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz. 8 Haziran sabahı Kastamonu’da doğacak güneşin ışığı herkesin gözünü alacak” ifadelerini kullandı.

Kazım BOLAT