Yenidünya, Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yenidünya Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi

  • 332
Yenidünya, Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Kastamonu merkeze bağlı 19 mahalle muhtarı ile buluştu. 

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarını daha da yoğunlaştıran CHP Kastamonu Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Muhtarların isteklerini ve sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, milletvekili seçildiği ilk günden itibaren Kastamonu için hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Muhtarların Kastamonu’da halkın yükünü taşıyan yerel temsilciler olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, muhtarların yaşadığı bütün sorunların çözüleceğini belirterek, toplumdaki saygınlıklarını yeniden kazanacaklarını söyledi.

“MUHTARLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Seçimle iş başına gelen muhtarların sorunlarının çözümü için öncelikle muhtarlık kanununda değişiklik yapılmasının şart olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yenidünya: “4541 sayılı kanununa göre muhtarlarımıza birçok görev verilmesine rağmen, bu görevleri gerçekleştirmek adına hiçbir yetki verilmemiştir. Yani birçok konuda yetkili olmamalarına rağmen sorumlu konumunda bulunuyorlar. Mahalle muhtarlarımız mahallelerini tam anlamıyla temsil edemiyorlar. Yapmamız gereken muhtarlık kanununu çağın koşullarına göre revize etmektir. Maaş iyileştirmeleri, sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi, özlük hakları, prim borları varsa silinmesi, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasının sağlanması, indirimli su ve elektrik kullanabilmesi gibi konularda çalışma yapmamız gerekiyor ve bu çalışmayı yapacağız” dedi.

“TEK BİR SEVDAMIZ VAR; O DA KASTAMONU’DUR”

Çekişmelerin, kısır siyasetin Kastamonu’ya hiçbir şey kazandırmayacağını kaydeden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Kastamonu’da ülke siyaseti bir tarafa dar siyasi tartışmaların, siyasi çekişmelerin dışında bizim yapmamız gereken şey Kastamonu’da istihdamın önünü açmak, göçü önlemek ve Kastamonu’nun kangren olmuş sorunlarını çözmektir. Bu sorunları çözmek için sizlerle birlikte yol almamız gerekiyor. Vatandaşlarımız hangi ideolojiyi benimserse benimsesin, gönlünde ne olursa olsun bütün insanlarımızı seviyorum.  Bizim çıktığımız yolun başlangıcı da sonu da Kastamonu’dur. Kastamonu’nun sorunlarının çözülmesine acil ihtiyaç var. Kastamonu’nun ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. Yapacağımız her türlü çalışmanın odağında Kastamonu’ya hizmet etmek var. Her zaman verilenle yetinmek yerine hakkımız olanın daima bir fazlasını alabilmek için daha fazla gayret göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Elimizden geldiğince Kastamonu coğrafyasının her metrekaresinde Kastamonu sevdamızı daha da güçlendireceğiz. Kastamonu merkezimizin 104 bin nüfusu bulunuyor. İlçelerle beraber Kastamonu’nun toplam nüfusu 370 bin sınırına yaklaşmış durumda bulunuyor. Ama İstanbul’a baktığımızda nüfus cüzdanında Kastamonu yazan 500 binden fazla hemşerimiz olduğunu ilan ediyoruz. İstanbul’da bulunan yarım milyon hemşerimizi Kastamonu ile buluşturamıyoruz. İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizi Kastamonu ile buluşturacak ciddi adımları da maalesef atamıyoruz. Bu adımları, gönül köprülerini doğru yönlendirmelerle atmamız gerekiyor. Geleceğimiz için, Kastamonu’nun güçlü yarınları için temelleri sağlam atmalıyız. Bunu yaparken de muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Tek bir sevdamız var. O da Kastamonu’dur ve herkes bu sevdanın ışığının altında birleşmelidir” diye konuştu.

“TANITIM GÜNLERİ KASTAMONU’DA YAPILMALIDIR”

Kastamonu’nun kurtuluş reçetesinin turizm olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Kastamonu için şu anda gözüken doğa turizmi ve kültür turizmidir. Eğer tesisleşmeyi tam anlamıyla sağlayabilirsek kongre turizmini de yapabiliriz. Ancak Kastamonu’da ciddi anlamda turizmi geliştirmek istiyorsak önce farkındalığı oluşturmamız gerekiyor. Eğer bu farkındalığı yeterince oluşturamazsak turizm tesislerinin işletilmesinde ciddi anlamda sıkıntılar yaşarız. Kastamonu çok önemli bir turizm merkezi olabilir. Biz turizm için birinci olarak kısa vadede neler yapabilirizi iyi düşünmemiz gerekiyor. Ankara’da, İstanbul’da Bursa’da Kastamonu günleri yapmak yerine her değeri ayrı bir konu olan Kastamonu merkezde Kastamonu Günleri yapmamız gerekiyor. Bazen dini değerlerimizi, bazen doğal güzelliklerimizi, bazen geleneksel değerlerimizi öne çıkaracağız. Bazen ise yöresel yemeklerimizi öne çıkaracağız. Bu konu başlıklarını çok iyi kullanarak Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızı Kastamonu’ya çekmemiz gerekiyor. Her sezona en az iki ya da üç profesyonel etkinlik sığdırabilirsek insanları Kastamonu’ya rahat çekebiliriz. Tanıtım günlerinin emeğine kesinlikle karşı değilim ancak tanıtım günlerinde bir gün Kastamonu, ikinci gün Ordu, üçüncü gün Samsun olursa buradaki farkındalığı nasıl oluşturacağız?” ifadelerini kullandı.

Kazım BOLAT