Yenidünya, TAŞIKO'yu Ziyaret Etti

Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya Candaroğulları Taşıyıcılar Kooperatifi'ni (TAŞIKO) ziyaret etti.

  • 1092
Yenidünya, TAŞIKO'yu Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


TAŞIKO Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu ve yönetim kurulunu ziyaret eden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, ekmeğini direksiyon başında kazanan nakliyeci esnafının daha çok kazanç elde etmesi için her türlü desteği vereceğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya Candaroğulları Taşıyıcılar Kooperatifi’ni (TAŞIKO) ziyaret etti.

Haziran 2015 seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini yoğunlaştıran CHP Kastamonu 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya TAŞIKO yönetimini ve nakliyeci esnafını ziyaret etti.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ORTAK AKIL ÜRETMEMİZ GEREKİYOR”

SFC Entegre Ağaç Sanayi’nde yaşanan grev nedeniyle nakliye işini gerçekleştiren şoför esnafının zor günler geçirdiğini kaydeden CHP Kastamonu Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya,  yaşanan grev sonrasında Kastamonu ekonomisinin kaybının her geçen gün artarak devam ettiğini dile getirdi. 

Yaşanan grevin sonlandırılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Kastamonu özellikle nakliye işini gerçekleştiren esnafımız açısından zor günlerden geçiyor. 92 günden beri devam etmekte olan grev en fazla nakliye işini gerçekleştiren şoför esnafımızı etkiliyor. Ortada olan grev işçi kardeşlerimizin haklarını almaları için yapılan bir hak mücadelesidir ve bu durum da gayet doğaldır. Bu hak mücadelesine elbette destek vermemiz gerekiyor ancak bu grevin tüm Kastamonu’ya ve Kastamonu halkına olan yansımasını da göz ardı etmemek gerekiyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki biz siyasilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve Kastamonu’da belirli makamları işgal eden akil insanların bu yaşanan grevin sonlandırılması için ortak çaba üretmesi gerekiyor. Ortak akıl üreterek, ortak çaba göstererek Kastamonu’ya zarar veren bu grevin barışçıl bir şekilde her iki tarafı da memnun edecek şekilde katkı sağlamak hepimizin görevidir” dedi. 

“NAKLİYECİ ESNAFIMIZI ÖTV GİRDABINDAN KURTARACAĞIZ”

Nakliyeciliğin zor bir meslek olduğunu ve her geçen gün artan maliyetler nedeniyle şoför esnafının masraflarını çoğu zaman karşılayamadığını ifade eden Prof. Dr. Yenidünya: “Nakliye işi ile ekmeğini kazanan esnafımızın hem Kastamonu’da hem de Türkiye’de bir takım sorunları var. Bu yaşanan sorunların çözümü noktasında hepimizin çok çalışması gerekiyor. Ben bir vekil adayı olarak tüm samimiyetimle ifade etmek isterim ki inşallah vekil olduğum zaman sorunlarınızın çözümü için bana 24 saat ulaşabilirsiniz. Ben sizin derdinizle dertlenirim. Bizim insanımız derdini söyleyemez. Derdini başkasına anlatamaz, içine atar. Ben bir vekil adayı olarak size bunun teminatını veririm. Bana ulaşabilir, benimle istişare edebilirsiniz. Ben nakliye işini gerçekleştiren saatlerce, günlerce direksiyon sallayarak ekmeğini kazanmaya çalışan şoför esnafımızın sorunlarını her platformda dile getiririm. Nakliyeci esnafımızın sıkıntılarının temelden çözülebilmesi için ticaretin canlandırılması gerekiyor. Ticaretin canlılığı sizin iş yükünüzün artıp artmadığı ile anlaşılır. Ticaret artarsa sizin iş yükünüz artar, ticaret azalırsa sizin iş yükünüz azalır. Hep beraber Kastamonu’da ticareti sanayiyi geliştirmemiz gerekiyor. Kastamonu’yu bir cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Kastamonu’yu küçültmememiz, büyütmemiz gerekiyor. Kastamonu göç vererek küçülüyor. Kastamonu’nun göçünü terinse çevirecek projeleri hayata geçirmek için vesile olmamız gerekiyor. Kastamonu büyüdükçe ticaretimiz büyü, sanayimiz büyür, sizlerin işleri büyür. Şoför esnafımızın en temel sorunu maliyetlerin yüksek olmasıdır. Şoför esnafımızın maliyetlerinin düşürülmesi noktasında destek olmamız gerekiyor. Özellikle mazot fiyatlarında ve nakliye işini gerçekleştirebilmek için taşıma işini gerçekleştirmek için yetki belgesi ücretleri konusunda mutlaka iyileştirme yapılmalı. Ben size şunun teminatını veriyorum ki özellikle nakliye işini gerçekleştiren şoför esnafımızın ÖTV ödemeden mazot almasının önünü açacak her türlü girişimin bir parçası olacağım. Bu benim boynumun borcudur. Bu sayede maliyetleriniz düşeceği için hak ettiğiniz kazancı elde etme imkânına sahip olacaksınız. Kastamonu için el birliği ile hareket etmeliyiz. Hepiniz iş bekliyorsunuz. İşinizin, aşınızın, rızkınızın peşinden gideceksiniz.  Bizim işi, aşı ve rızkı daha fazla insanımıza açmamız gerekiyor. Daha fazla insanımıza istihdam alanı oluşturmamız gerekiyor. Bir ekmeği 4 kişi paylaşmamız yerine 5 ekmeği 5 kişi paylaşmamız gerekiyor” diye konuştu. 

TAŞIKO Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu ve yönetim kurulunu ziyaret eden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya’ya CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, Merkez İlçe Başkanı İlhan Demir, parti üyesi Cumhur Genç katıldı.


Kazım BOLAT