'Yerel basına vurulan darbe'

Başkan Yılmaz, tasarruf genelgesi hakkında konuştu 'Yerel basına vurulan darbe' dedi.

  • 1135
'Yerel basına vurulan darbe'

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan “Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi” hakkında konuştu.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, "Basın ve yayın giderlerine düzenleme" maddesinin, zaten çok zor şartlar altında yayın hayatlarını sürdüren yerel basına vurulan bir darbe olduğunu söyledi.

Yılmaz şöyle konuştu: “Tasarruf tedbirleri başlığı altında alınan karar şöyle; ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.’ Bu karar, zaten zor durumda olan Anadolu basınına vurulan yeni bir darbedir. Büyük fedakarlıklarla ve düşük bütçelerle halkın haber alma özgürlüğü adına görev yapan yerel basın kuruluşlarımız, bu kararla tiraj kaybedecek ve ekonomik anlamda daha da zor bir döneme girecektir. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti olarak bu kararın yeniden acilen gözden geçirilmesini istiyoruz.”