YouTube, yeni özelliğini duyurdu

YouTube son dönemlerde özellikle yapay zeka ile ilgili bir çok özellik sunmaya başladı. Şirket şimdi yeni özellikleri ile de ön plana çıkacak.

  • 2604
YouTube, yeni özelliğini duyurdu

Platform, içerik oluşturucu kanallarına yeni bir "Sizin İçin" bölümü ekliyor. TikTok benzeri özellik her ziyaretçiye kişiselleştirilecek ve her izleyicinin izleme geçmişine göre bir kanaldan içerik önerilecek.

Şirketin X’teki destek hesabı, 20 Kasım’da başlayacak olan özellik hakkında paylaşımda bulundu. İçerik oluşturucular, çıkış tarihinden önce seçeneklerini onaylayarak "Sizin İçin" bölümüne hazırlanabilirler.

YouTube Studio’da Özelleştirme > Düzen’i seçip ardından "Sizin İçin" bölümünün altındaki istemlerin her birini kontrol ederek özelliğin kullanılabilirliğini ve ayarlarını değiştirebilirsiniz. Bu özellik tam uzunlukta videoların, kısa videolarını ve canlı yayınlarını bulmanıza ya da oluşturmanıza yardım edecek.

Şirket, YouTube çalışanlarının YouTuber’larla "doğrudan sohbet ettiği" bir merkez olan Creator Insider kanalına Mayıs ayında yayınlanan bir videoda bu özelliğin tanıtımını yapmıştı.

Bu klipte ürün müdürü Ann Katrin Kuessner, bu özelliği statik ana sayfaya alternatif olarak çerçeveledi. Kuessner, yaratıcıların karşılaştığı bir sorunu özetleyerek, "Kanal sayfası bugün herkes için aynı göründüğünden, herkese uyan tek boyutlu bir yapılandırma bulmaya çalışıyorsunuz." dedi. Özelliğin kişiselleştirilmesinin "özellikle kanalınızda birden fazla konu, dil veya içerik formatı üzerinde etkili olacağını" söyledi.

Platform yapay zeka özelliklerini sunmaya da devam edecek.

Kaynak: CNN Türk