YSK Kesin Sonuçları Yarın Açıklayacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım Genel Seçimleri'nin kesin seçim sonuçlarını yarın öğlene kadar açıklayacağını duyurdu.

  • 379
YSK Kesin Sonuçları Yarın Açıklayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Kasım Genel Seçimleri'nden sonra 64'üncü hükümetin kurulması için gözler YSK'daydı. YSK'dan beklenen açıklama geldi. Kesin sonuçlar 12 Kasım Perşembe günü açıklanacak. YSK'nın resmi sonuçları açıklamasından tam 5 gün sonra siyasetin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde atacak. Meclis'in toplandığı gün seçim hükümetinin görev süresi de sona erecek.

Genel Kurul'da Cumhurbaşkanlığı'nın mevcut hükümetin yerine yenisi kurulana kadar görevde kalmasına yönelik tezkere okunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu yeni hükümeti kurmakla görevlendirecek. Milletvekillerinin yemin töreninin ardından Meclis Başkanlığı seçim süreci başlayacak. İlk 5 gün içinde TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı için adaylık başvuruları yapılacak, ikinci 5 günlük sürede de seçimler gerçekleştirilecek. Meclis Başkanlığı için adaylık başvuruları 21 Kasım Cumartesi akşamı sona erecek.

ARZU TÜRKUÇAR (İHA)