'Zamlar durmak bilmiyor'

Cumhuriyet tarihinin en büyük rekor zamları ve yoksulluk. 'Zamlar durmak bilmiyor'

  • 1948
'Zamlar durmak bilmiyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji-Alt Yapı Projelerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Deniz Bakar, "Zamlar bir an önce geri alınmalı" dedi.

Bakar; "Zamlar durmak bilmiyor. Faturalar bir soyguna dönüştü ülkemizde. Enflasyon, son yılların Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırmaya devam ediyor.

Yılın başında asgari ücret ve bütün ücretlere, memur-emekli maaşlarına yapılan yetersiz orandaki artışlar yüksek enflasyon karşında eridi ve gitti.

Elektrik ve doğalgaz faturalarında tam bir soyguna, akaryakıta gelen zamlar ise otomatiğe bağlanmıştır.

Krizin sorumlusu iktidar iken, yükünü işçi sınıfı ve yoksul halk, üretici ve emekli insanımız çekmektedir. 300 m3 olarak kullanılan doğalgazın faturası 820 liraya ulaşırken, dizel bir aracın deposu ise Mart 2022'de 1.035 liraya dolmaya başladı.

İnsanımızın beslenmeye ayırdığı bütçe de aynı oranda düşmüş, yoksulluk sınırları darmadağın olmuş, açlık sınırlarının altında hayatta kalabilme mücadelesi vermektedir.

Bir ailenin ısınma amaçlı doğalgaz kullanan asgari elektrik tüketimi yapan, bir depo benzin kullanan bir ailenin enerji faturalarının toplamı 1.060 lira tutarındaydı, bir yıl sonra aynı kullanımlar 2.165 lira oldu.

Yetmez ama; Zamlar bir an önce geri alınmalı, faturalardaki vergiler kaldırılmalı, halkımız en azından faturalardaki indirimlerle bi nefes almalı. Yaşanılan enflasyon ve alım gücünün düştüğü oranlarda da acilen işçiye, memura, emekliye, üreticiye ve yoksullaştırılmış halkımıza acil destek sağlanmalıdır."